Reklame


Miroslav Mišković, post, pričešće, Centralni zatvor, CZ
Vlasnik „Delte“ prekinuo post, ali nije hteo da se ispovedi

Najslavniji zatvorenik CZ nije želeo da primi u posetu popa koji je na Božić posetio pritvorenike u Bačvanskoj ulici

BEOGRAD - Nečista savest?
Miroslav Mišković, uhapšeni vlasnik „Delte“, odbio je juče, na Božić, da se pričesti i da primi blagoslov od popa, saznaje Kurir.

Kako tvrdi naš dobro obavešteni izvor, pravoslavni sveštenik juče pre podne posetio je Centralni zatvor u Bačvanskoj ulici kako bi zatvorenici koji slave Božić mogli da se pričeste i eventualno ispovede. Međutim, iako je pred Božić postio jedući isključivo povrće i voće, najslavniji zatvorenik Bačvanske nije hteo da primi popa!

- I Miškoviću je, kao i ostalima, ponuđena mogućnost da prime svetu tajnu pričesti i porazgovaraju sa sveštenikom, ali on je rekao da to ne želi. Zašto je odbio razgovor s popom, ne znamo, jednostavno - nije hteo ni da priča o tome. Ipak, i on je Božić proslavio i obeležio svečanom trpezom. Iz „Deltinog“ restorana „Deltino“ juče mu je dostavljena hrana - njegovo uobičajeno povrće, ali ovog puta mesom - kaže izvor Kurira.

Umesto razgovora s popom, Mišković je na Božić izašao u kratku šetnju u zatvorskom dvorištu, protegao noge na pola sata i zatim se vratio u ćeliju. Ostatak dana proveo je u ćeliji sa svojim sapatnikom Jožefom Kasom.

Podsetimo, Miroslav Mišković uhapšen je, zajedno sa sinom Markom, 12. decembra 2012. zbog malverzacija u privatizaciji putarskih firmi. Mišković je preko svojih advokata nudio neverovatnih 19 miliona evra jemstva kako bi praznike dočekao na slobodi, ali mu je taj zahtev odbijen.

(J. S.)

Živeo na povrću i ljutim papričicama

Kako je Kurir pisao, Mišković se uredno pridržavao božićnog posta. Iako mu je dozvoljeno da iz restorana naručuje šta god hoće, vlasnik „Delte“ proteklih dvadesetak dana živeo je na posnoj hrani - grilovanom povrću i obaveznim ljutim papričicama.

1 коментара:

  1. Pametan covjek taj Miskovic zna on da su nasi popovi prodane duse i da su osim sto su popovi da rade i za tajne sluzbe zlo moj narode veliko zlo.

    ОдговориИзбриши