Reklame


Lider LDP uskoro će biti saslušan u policiji da kaže kako je prodat Veterinarski zavod

Čedomir Jovanović
Uskoro će pevati o svemu

BEOGRAD - Klupko se odmotava.
Lider LDP Čedomir Jovanović uskoro će biti saslušan u policiji u vezi sa spornom privatizacijom Veterinarskog zavoda Zemun (VZZ), saznaje Kurir.
Jovanović će na informativnom razgovoru biti ispitivan i o svojoj ulozi oko prodaje VZZ, pošto je bio i predsednik tenderske komisije koja je pregledala dokumentaciju zainteresovanih strana u privatizaciji tog preduzeća.- Jovanović će uskoro biti pozvan na saslušanje u policiju da bi objasnio pod kojim je uslovima Veterinarski zavod prodat i na koji način je Srbija pljačkana kroz tu privatizaciju - navodi izvor Kurira.
Naš sagovornik otkriva još jedan zanimljiv detalj - da je Jovanović, u to vreme i vicepremijer, odmah po ulasku u Vladu insistirao da bude u tenderskoj komisiji! Insistiranje se, kako kaže, izgleda isplatilo, pošto je u ponovljenom tenderu za privatizaciju bio predsednik tenderske komisije. O Čedinoj umešanosti u ovu spornu privatizaciju govorila je i pokojna Verica Barać, a Kurir iz istrage otkriva da je Jovanović u nekoliko navrata obaveštavan o nepravilnostima.
Da podsetimo, Kurir je pisao o privatizaciji nekada vodeće fabrike stočne hrane i lekova u Srbiji, koju je kupio konzorcijum „Zekstra-Bankom“ po ceni od 9,1 milion evra iako nije ispunjavao uslove za to.
U ponovljenom tenderu za prodaju ovog državnog dobra, Agencija za privatizaciju, na čijem čelu je tada bio Mirko Cvetković, znatno je promenila uslove kupovine, a po savetu Zvonimira Nikezić iz „Ces Mekona“, „Zekstra“ je na mišiće napravila konzorcijum sa „Bankomom“ kako bi mogla da učestvuje na tenderu. Svedočenje Milana Pešuta, direktora te firme, govori da je sve urađeno samo kako bi „Zekstra“ dobila legitimitet da kupi VZZ. Ugovor o prodaji 70 odsto kapitala VZZ zaključen je 4. februara 2005, a rešenje je potpisao ministar privrede Predrag Bubalo.
Đurić: Policija u Zavodu
- Policija već mesec i po dana ne izlazi iz Veterinarskog zavoda i češlja dokumentaciju. Ali ja sam slobodan. Evo me u Zagrebu - rekao je za jedan dnevni list Dragan Đurić, koji je kupio Veterinarski zavod.On je negirao da je bio na razgovoru u policiji, ali nije mogao da odgovori da li je istražnim organima iskaz davao neko od njegovih saradnika
.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.