Reklame


Učenica osmog razreda Osnovne škole „Andra Savčić“ u Valjevu koju su školski drugovi ismejali na Fejsbuku pred kraj prvog polugodišta doživela je takav šok da joj je stalo srce, nakon čega je bila zbrinuta na klinici u Tiršovoj u Beogradu! Prosvetna inspekcija i policija ispituju ovaj slučaj vršnjačkog nasilja.
Dvorište OŠ „Andra Savčić“
Direktor ove škole, školski psiholog, pedagog, nastavnik veronauke i razredni starešine četrnaestogodišnje devojčice već su dali izjave, a u republičkoj prosvetnoj inspekciji će zapisnik o ovom slučaju, nakon što dobiju mišljenje zdravstvenih stručnjaka, biti završen u ponedeljak.

„Devojčica je rođena sa srčanom manom, a ima i krivu kičmu zbog dve ranije intervencije tako da nosi pojas za ispravljanje i ima strabizam. Duže vreme su je zbog tih telesnih nedostataka ismevali vršnjaci koji su na Fejsbuku postavili njenu fotografiju na kojoj se vidi razrokost jednog oka, nakon čega su usledili brojni uvredljivi komentari. Pošto više nije mogla da trpi uvrede, pozvala roditelje da je iz škole odvedu kući, nakon čega su oni tražili pomoć direktora. Organizovan je sastanak devojčice i njenih vršnjaka kod školskog psihologa, ali kada je došla kući, njoj je pozlilo i izgubila je svest“, kažu u policiji.

Posle ukazane pomoći u gradskoj bolnici devojčica je prevezena na Dečju kliniku u Beogradu pošto joj je stalo srce. Lekari u Tiršovoj su je vratili iz kliničke smrti, posle nekoliko dana je otpuštena na kućno lečenje, ali pošto joj je konstatovan poremećaj rada srca teškog stepena, devojčici je, uz terapiju lekovima, naloženo i izbegavanje bilo kakve fizičke aktivnosti i stresa. Odlična učenica sedmog razreda, inače, sedam dana pre nego što je doživela šok bila je na redovnoj godišnjoj kontroli srca i po nalazu lekara sve je bilo u redu. Po saznanjima „Blica“, roditelji su od početka školovanje ćerke nastavnike i školske drugove informisali o njenoj srčanoj mani. Zato će insistirati da se utvrdi ko je odgovoran što je njihova ćerka doživela traumu.


0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.