Reklame


Nikola – Nik Čubrilović (31) postao je prošle nedelje najpoznatiji čovek na svetu, pošto su svi svetski mediji preneli njegovo otkriće da Fejsbuk špijunira svoje korisnike (više od 700 miliona) čak i kad više nisu na ovoj društvenoj mreži! Njegovo prezime nam je svima zazvučalo poznato, pa smo ga pozvali i, pogađate, otkrili da je čovek stopostotni Srbin!
nikola cubrilovic2 Čovek koji je provalio Fejsbuk- Da, ja sam Srbin i veoma sam ponosan na to – počinje svoju ispovest Nikola.
Ovaj momak, koga je pre četiri godine australijski magazin Buletin uvrstio među sto najpametnijih ljudi u Australiji, ne krije svoje srpsko poreklo. Štaviše, ponosi se njime.
- Ja jesam rođeni Australijanac, ali moj maternji jezik je srpski. Iako sam rođen ovde, do prvog razreda osnovne škole nisam znao nijednu reč engleskog. Kad sam se prvog dana škole vratio kući, rekao sam: „Mama, tata, u školi svi pričaju nekim neobičnim jezikom, koji ja ne razumem“ – prepričava Nik svoje prve
školske dane.
On dodaje da mu to sad i nije toliko čudno, kad se uzme u obzir da je njegov otac sveštenik srpske pravoslavne crkve.
- Tatina parohija je velika. U okolini Sidneja, gde mi živimo, ima mnogo Srba. Inače, moj otac je u Australiju emigrirao 1976. godine iz mesta Krupa na Vrbasu, nedaleko od Banjaluke. U Australiji je upoznao moju majku, koja je bila iz prve generacije rođene na kontinentu. Njeni su emigrirali iz Like i Bosanske Gradiške odmah posle Drugog svetskog rata – kaže Nikola.
Na pitanje gde trenutno živi, odgovara:
- Veći deo vremena u poslednjih deset godina proveo sam preko okeana, daleko od kuće. Živeo sam tamo gde me je posao kompjuterskog konsultanta vodio. U Britaniji, Americi, Južnoj Africi. Ali moj pravi dom je u Volongongu, koji se nalazi nedaleko od Sidneja – kaže Nikola.
Čubrilović kaže da je dolazio u Srbiju i Bosnu, ali i da mu je žao što zbog obaveza već duže vreme nije svraćao.
izvor: kurir-info.rs

0 коментара:

Постави коментар