Reklame


Vođa niškog narko-klana od trgovine narkoticima kupio je 20 lokala. Novac je uložio i u privatizacije posrnulih giganata. Šef grupe je i glavni ugostitelj u Nišu.
Istraga bez pomaka: U prošlu nedelju bombom je ubijen Đorđe Stojanović
Ovaj narko-bos koga je prozvao i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ojačao je jer Niš već tri godine nema načelnika policije i još nije poznato kada će grad na Nišavi dobiti prvog čoveka Policijske uprave.

I Miloš Jelenković, zamenik predsednika Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, kaže da je jačanje ove kriminalne grupe direktna posledica toga što niko u niškoj policiji nije hteo da se bori protiv njih.
 
Pojačanje iz Beograda
Srđan Grekulović, pomoćnik direktora policije, juče je došao u Niš kao pojačanje u istrazi poslednjih zločina i odmah je održao kolegijum u niškoj policiji. Grekulović je bivši načelnik policije u Jagodini.
- Niš je postao divlji zapad. U takvoj situaciji, gde nikoga nije briga da se bori protiv organizovanog kriminala, jačaju dileri. I vođa klana ima 20 lokala i kupljene firme u centru grada. On je glavni ugostitelj u gradu, a niko se nikad nije zapitao otkud mu toliki novac. Taj klan je organizovan kao vojska. Na vođu je više puta pucano, ali je ostao živ - priča Jelenković.
 
Niko iz niške policije, s druge strane, nije hteo da komentariše da li je u Nišu nikao narko-klan, mada su pre par meseci operativci grupe za suzbijanje krijumčarenja droge tvrdili da u gradu nema organizovanih narko-grupa.
 
Po podacima niške policije, u toku 2012. bilo je 56 zaplena raznih narkotika i zaplenjeno je više od 33 kilograma droga, najviše marihuane - oko 31 kilogram, pa heroin - oko dva kilograma. Policajci su podneli 130 krivičnih prijava zbog zloupotrebe opojnih droga, a 43 osobe su uhapšene.
 
Žarko Ranković, predsednik Komisije za bezbednost, ipak, objašnjava da Niš ne doživljava kao nebezbedan grad.
 
Zoran Perišić
- Niš nije najnebezbedniji grad. U toku 2012. smanjen je broj kriminalnih dela u odnosu na prethodnu godinu - veli on.
 
I gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić želi da se agonija sa prvim čovekom policije što pre reši.
 
- Imenovanje načelnika policije mora da se reši što pre. Ne smatram da je naš grad nebezbedan, jer je stopa kriminaliteta umanjena 13 odsto u odnosu na 2011. Očekujem da će Niš vrlo brzo imati načelnika - kaže Perišić.
 
U međuvremenu, istraga o ubistvu Đorđa Stojanovića (32), koji je u nedelju ujutro raznet eksplozivom u svom „fijat puntu“, tapka u mestu. Saslušano je nekoliko Nišlija kojima je ubijeni dugovao novac, a među njima je i fudbalski sudija kome je navodno Stojanović dugovao oko 600.000 evra.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.