Reklame


Kada je na internetu objavljena fotografija njeno petoro dece i roditelja zbijenih u vodi ispod keja dok oko njih besni požar, Boni Voker je pomislila da će ih zauvek izgubiti. “Znala sam da će biti veoma teško održati troje dece neplivača iznad površine vode”, izjavila je kasnije Boni, koja je u vreme požara bila na sahrani u drugom gradu u Australiji.
Temi Holms grčevito u naručju drži unuke, dvogodišnju Šarlot Voker (levo) i četvorogodišnju Ester Voker (treća sleva), a tu si u devetogodišnji Lijam Voker, 11-godišnja Matilda (druga zdesna) i šestogodišnji Kejleb Voker (desno)
Ali, zahvaljujući pribranosti i hrabrosti bake i deke, svi članovi porodice ostali su živi. Tami i Tim Holms čuvali su unuke Matildu (11), Lijama (9), Kejleba (6), Ester (4) i Šarlotu (1), dok su im mama i tata bili odsutni.

 

Oni su unuke sačuvali od katastrofalnih požara koji već danima bukte širom australije, zbog čega su na hiljade ljudi napustile svoje domove.
 
- Stanje ne može biti lošije, suočeni smo s katastrofom - rekao je komesar vatrogasne službe Šejn Ficsimons
 
Baka Tami i njenih petoro unuka su ispod pristaništa proveli dva i po sata

U tako katastrofalnim uslovima našli su se i članovi porodica Voker i Holms. Kada je požar zahvatio njihovu kuću u Daneliju (Tasmanija), baka Tami i njenih petoro unuka sklonili su se ispod pristaništa, gde su proveli su dva i po sata.
 
Za to vreme, deka Tim Holms pokušavao je da spasi kuću, ali videvši da ni vatrogasci sa šmrkovima ne uspevaju da zaustave požar, potrčao je prema pristaništu, ispod koga su se tiskali Tami i petoro unuka.
 
Cela obala je nestala u plamenu, a more je bilo jedini spas za porodicu
- Požar se brzo širio i proizveo je oblak dima, pepela i otpada i u nedostatku kiseonika jedva smo disali - rekao je Tim.
 
Živi zahvaljujući prisebnosti bake i deke
Uprkos opasnosti, on je izašao iz vode i dovukao mali čamac, kojim je Tami i petoro mališana prevezao na sigurno.
 
- Molila sam se kao nikada u životu i mislim da su mi molitve uslišene - izjavila je Boni posle ponovnog susreta sa porodicom.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.