Reklame


Večeras je, prema izvorima "Blica" završeno saslušanje petorice, od ukupno 10 osumnjičenih osoba učesnika u finansijskim i poslovnim malverzacija u putnoj privredi, dok je za sutra planirano saslušanje Miroslava Miškovića, njegovog sina Marka i Mila Đuraškovića, vlasnika grupe "Nibens" koja je obuhvatala brojna preduzeća za puteve u centralnoj Srbiji, Vojvodini i Beogradu.
Privođenje Miroslava i Marka Miškovića
Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević potvrdio je danas ranije da su jutros privedeni vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković, njegov sin, vlasnik firme "Mera investment fund" Marko Mišković i vlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković i još sedam lica.


Kako "Blic" saznaje, Miroslav i Marko Mišković su uhapšeni u svojoj kući u sedam ujutru. Dobili su rešenje o zadržavanju na 48 sati, a u roku od tih 48 sati tužilac će odlučiti koliki pritvor da im odredi.
Miroslav i Marko Mišković su uhapšeni u svojoj kući jutros u sedam sati
Privedeni se odvedeni u zgradu Ministarstva unutrašnjih poslova, a očekuje se da budu prebačeni u Tužilaštvo za borbu protiv organizovanog krininala.

Mišković: Vučić neće dočekati večerašnje gostovanje

Miroslav Mišković je tokom privođenja, kako "Blic" nezvanično saznaje, izjavio da prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić neće dočekati večerašnje gostovanje na RTS-u.
Nivo bezbednosti potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića podignut je na najviši nivo zbog pretnji koje je izrekao vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković prilikom jutrošnjeg privodjenja, potvrdio je direktor policije Milorad Veljović.
RTS navodi da je policija obavestila Vučića o pretnji.

Akcija je sprovedena jer je tužilac ocenio da postoje elementi krivičnog dela u slučaju "Nibens grupe".


Policija je, takođe, privela i bivše direktore Preduzeća za puteve (PZP) Niš Milutina Gaševića i Zorana Mihailovića, predsednika Skupštine akcionara PZP Niš Dejana Jevtića i direktora "Delta brokera" Predraga Filipovića.
Privedeni su i direktor "Šer korporacije" Risto Ristić, akcionar PZP Niš Zoran Kaitović i procenitelj "Konzita" Rašo Zdravko.

Oni se sumnjiče za zloupotrebe u postupcima privatizacije putarskih preduzeća i da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili finansijska sredstva i imovinu iz privatizovanih putarskih preduzeća i nezakonito pribavili imovinsku korist više od 30 miliona evra Miroslavu Miškoviću, Marku Miškoviću i Milu Đuraškoviću.

Sumnja se da je Miroslavu Miškoviću, kako navodi RTS, pribavljena imovinska korist od oko milion i po evra. Preduzeće za puteve Niš je za privatizaciju Preduzeća za puteve Beograd 2005. godine uzelo 23 miliona evra kredita od Miškovićeve firme sa Kipra, a godišnja kamata bila je tri odsto. Međutim, umesto 25 miliona evra kredita sa kamatom, isplaćeno mu je 26,5 miliona evra.
 
Milo Đurašković se sumnjiči da je zloupotrebom službenog položaja stekao imovinsku korist u iznosu od oko 12 miliona evra. Marko Mišković je, kako navodi RTS, pribavio imovinsku korist u iznosu od oko 18 miliona evra razlikom u ceni kupovine i prodaje 41,59 odsto akcija Preduzeća za puteve Niš.
 
Miroslav Mišković je već dva puta bio na saslušanju u MUP-u. Kako je posle  prvog razgovora objasnio direktor policije Milorad Veljović, od vlasnika Delte su tražili informacije o "Delrealu". Tada je naglašeno da je "Nibens grupa" sledeća na spisku.

Marko Mišković po izlasku iz Uprave kriminalističke policije nakon prvog saslušanja


 
U policiji su prošle nedelje saslušani iMarko Mišković i Milo Đurašković.
Marko je u u prošlu subotu u svojstvu građanina policiji i tužiocu objašnjavao saradnju svog preduzeća „Mera investment fund” koje je registrovano na Holandskim Antilima, sa „Nibens grupom” Mila Đuraškovića, kao i kakva je bila njegova uloga u kupovini preduzeća za puteve Beograd i Niš.

- Predočena su mu dokumenta o poslovanju njegovog preduzeća „Mera investment fund MB” sa „Nibens grupom”. On je ispričao svoje viđenje tog posla, nije negirao da je bio vlasnik 47,59 odsto Preduzeća za puteve Niš, nakon što Đurašković nije platio prvu ratu kredita koji je uzeo od njegovog oca Miroslava Miškovića- rekao je sagovornik „Blica” iz istrage.

Vlasnik "Nibens grupe" je saslušavan više od pet sati nakon čega je negirao da mu je predloženo da bude svedok saradnik.

Nakon Đuraškovića u policiju je po drugi put došao i Miroslav Mišković, koji je, kako je tada naglašeno, saslušan u svojstvu građanina, ali posle informativnog razgovora nije bio zainteresovan da daje izjave. Dan ranije njegov sin Marko Mišković je sprečen da napusti zemlju.
  

Branilac uložio žalbu na resenje o zadržavanju Miškovica


Advokat Zdenko Tomanović uložio je žalbu na rešenje o zadržavanju do 48 sati svog branjenika Miroslava Miškovića, rečeno je u specijalnoj eminisiji na televiziji B92 povodom hapšenja Miškovića i još devet osumnjičenih.
O žalbi na rešenje, prema zakonu, odlučuje dežurni sudija za prethodni postupak u roku od 24 sata.

VIDEO> Vučić: U nekoliko predmeta se govorilo o slučajevima u koje je upleten Miroslav Mišković:

0 коментара:

Постави коментар