Reklame


Sin britanskog princa Čarlsa, koji kao kopilot vojnog helikoptera“ apač“ služi vojni rok u Avganistanu, eliminisao starijeg terorističkog komandanta


Britanski princ Hari (28), koji kao kopilot vojnog helikoptera „apač“ služi vojni rok u Avganistanu,ubio je svog prvog komandanta talibana. Princ, sa ratnim nadimkom Veliki H, imao je zadatak da sa svojim saborcima pronađe i eliminiše starijeg terorističkog vođu.

Vojna operacija dogodila se krajem oktobra. Britanska pešadija je u brdima zapadnog Avganistana pronašla jednog od komandanata talibana i pozvala pojačanje. Pet minuta kasnije pojavio se jurišni helikopter „apač“ sa Velikim H, koji je ispalio raketu „helfajer“ i eliminisao metu.

- Pronašli smo i jurili vođu talibana, odnosno komandanta. Pozvali smo pojačanje i ubrzo smo preko radija čuli Harija kako nam govori da stiže. Veliki H je legenda. „Apač“ je po dolasku ispalio rakete „helfajer“. Velika eksplozija podigla je prašinu i terorista je eliminisan! To je način Velikog H - izjavio je vojni izvor.

Hari u Avganistanu svakodnevno patrolira i pomaže kopnenim snagama kad ih neprijatelj okupira.
- On je običan britanski vojnik. Svi momci u Avganistanu ga mnogo poštuju i vole. Veliki H u Avganistanu radi svoj posao. On voli da popije, da se našali i jedan je od ortaka - opisao je vojni izvor princa Harija.
Veliki H je ispalio raketu „helfajer“ i eliminisao metuVeliki H je ispalio raketu „helfajer“ i eliminisao metu
Hari šalje pisma tati Čarlsu

Princ Hari svom ocu, princu od Velsa, šalje pisma na papiru, jer je Čarlsu tako zanimljivije, preneli su britanski mediji. Prestolonaslednik s ponosom čuva sva sinovljeva pisma za uspomenu. Hari se porodici povremeno javlja i preko telefona, ali ne toliko često.


0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.