Reklame


- Lobanja koju čuvaju Rusi i tvrde da je pripadala Hitleru podvrgnuta je DNK analizi i ispostavilo se da je ženska - kaže Džerard Vilijams, autor intrigantne knjige „Sivi vuk“, koji sutra dolazi u Srbiju.

Moguće skrovište Adolfa Hitlera u Patagoniji i navodna njegova slika u starosti
Publicističku studiju „Sivi vuk“ sa podnaslovom „Bekstvo Adolfa Hitlera“, uz Džerarda Vilijamsa potpisuje i Sajmon Dansten. U njoj dvojica britanskih novinara nakon petogodišnjeg istraživanja odbacuju zvaničnu verziju o smrti nacističkog vođe.

Knjigu je kod nas objavio „Admiral books“ u prevodu Gorana Skrobonje (koji je pomogao i ovaj intervju), a govoreći o početnom motivu da je piše, Vilijams kaže:

"Pripremao sam dokumentarne filmove u Argentini kada sam naišao na priču o tome da je Hitler tamo pobegao podmornicom i tek kasnije umro. Prvobitno sam hteo da o tome snimim neozbiljan dokumentarac o ‘teoriji zavere‘ - nikad se nisam bavio pričama o ‘zaveri‘ i činilo mi se kao fina promena posle ozbiljnih vesti i tema. Međutim, tokom daljeg rada postalo je jasno da u toj priči ima mnogo više. Sajmon, koji je i pisac, zainteresovao se i krenuli smo u istraživanje, a ono što smo otkrili, okrenulo je prihvaćenu istoriju naopako.“


Džerard Vilijams, novinar i publicista
U Beograd sam stigao
opet
 posle 18 godina
S kojim očekivanjima dolazite u Beograd?- Radujem se poseti Beogradu posle gotovo 18 godina! Živeo sam u tom gradu, povremeno, dve i po godine početkom devedesetih, dok sam izveštavao o sukobima u regionu. U mnogo čemu, Beograd je postao moja druga kuća i uprkos užasima rata u Bosni, stekao sam prijatelje u Srbiji i imam divne uspomene.
Kako branite tezu da je Hitler pobegao u Argentinu gde je živeo do 1962?- Argumenti su iscrpno navedeni i do tančina objašnjeni u knjizi. Među njima je i svedočenje nacističkog pilota koji je Hitlera odveo iz Berlina, svedočenja 12 očevidaca njegovog pojavljivanja posle rata, dokumenti FBI i CIA o tome da je Hitler viđan posle rata u Latinskoj Americi.
 
Kako je živeo? Kako se ponašao?- Izgleda da je on bio politički aktivan u pokušajima da ponovo izgradi nacističku Nemačku u izgnanstvu sve do 1952, kad ga je skrajnula organizacija kojom je upravljao njegov zamenik Martin Borman. Uglavnom je živeo mirno, buržujski, u luksuznom okruženju. Smatramo da je dobar deo bogatstva organizacije profiltriran natrag u Zapadnu Nemačku tokom pedesetih godina XX veka kako bi se potpomoglo „zapadnonemačko privredno čudo“. Plen iz okupirane Evrope opran je kroz mnogo faza i danas verovatno predstavlja znatan udeo u akcionarskom kapitalu najvećih kompanija širom sveta. Više detalja o tome biće objavljeno 2013, u našoj sledećoj knjizi, „Nacistička konfederacija“.
Promocija knjige u Srbiji- 11. decembar, Pančevo, 19 hKulturni centar
- 12. decembar, Beograd, 17 hknjižara „Evro-Giunti“, Knez Mihailova 35
- 13. decembar, Novi Sad, 17 h knjižara „Evro-Giunti”, Jevrejska 5
Kažete da je imao i potomstvo?- Eva ga je ostavila 1955. i povela sa sobom njihove dve ćerke, Uši i onu čije ime ne znamo. Uši je rođena u Evropi 1938, a druga - po njihovom dolasku u Argentinu. Mislimo da obe ćerke, a možda i još njihovih potomaka, žive bilo u Nemačkoj, bilo u Argentini.

Kako zvanična istorija prihvata vaše tvrdnje?

- Neki su nas odmah otpisali, odbivši i da pročitaju knjigu ili pogledaju dokaze, a mi smo i dalje spremni da ih predstavimo ozbiljnim istraživačima. Za druge je ova knjiga bila fascinantna. Zvanična istorija jednostavno pogrešno navodi podatke o Hitlerovoj smrti. Staljin je rekao da je Hitler pobegao u Španiju ili Argentinu, Ajzenhauer je kazao da pojma nema šta se dogodilo s Hitlerom, ne postoje forenzički niti DNK podaci o njegovoj smrti - lobanja koju čuvaju Rusi tvrdeći da je pripadala Hitleru podvrgnuta je DNK analizi i ispostavilo se da je ženska.
 
Na početku XXI veka čuju se i glasovi o jačanju neonacizma. Vaše viđenje?- Veoma zabrinjavajuće, posebno jačanje neonacizma u zemljama centralne Evrope. Nadam se da nikada više u ozbiljnoj politici nećemo videti ništa nalik tome!

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.