Reklame


Premijer Srbija i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će, ukoliko vlasti u Bujanovcu i Preševu sami ne uklone spomenik pripadnicima takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPMB) u centru Preševu, država to učiniti silom.
Dačić je novinarima u Banjaluci rekao da je o ovom spomeniku obaveštena međunaordna zajednica i da je to otvorena provokacija "jer time želi da se pokaže da Srbija ne kontroliše deo svoje teritorije.

- To apsolutno nije moguće i može da preti ko god hoće, država je jača od svake pretnje i očekujemo da to pitanje bude narednih nedelja rešeno. Moglo je da bude rešeno za jedan dan, ali smo iskazali dobru volju da ne dolivamo ulje na vatru. Ali, ako neće milom onda ćemo silom - poručio je Dačić.

On je naglasio da ukoliko spomenik nije postavljen u skladu sa zakonima Republike Srbije mora biti ukonjen.

- Pozvao sam i opet pozivam vlasti Bujanovca i Preševa da vode računa o tome i sami uklone spomenik kako ne bi bili izazvani međunacionalni konfilikti. Ukoliko se to ne desi država će to učiniti - ponovi je Dačić.

Bivši komandant rasformirane OVPMB Ljuljzim Ibiši zapretio je, kako je prenela agenciji "Preševa jon" da ukoliko se dirne u taj spomenik, on i njegovi saborci ponovo uzeti puške i uniforme da se tome suprotstave.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.