Reklame


Postojale su priče da mu upravo ova konstelacija, kako je formirana vlada, u potpunosti odgovara. Sada je jasno da je to pogrešna procena, kaže nekadašnja najbliža saradnica Miroslava Miškovića.

Nekadašnja potpredsednica Delta holdinga i svojevremeno najbliža saradnica Miroslava Miškovića Milka Forcan izjavila je večeras da je Mišković iznenađen istragom koja je protiv njega pokrenuta, kao i da je smatrao da mu nova vlada u potpunosti odgovara.
"Svakako je ovo za njega ogromno iznenađenje. Prema mojim informacijama mislim da on ni na koji način nije očekivao ovakav ishod niti se pripremao za ovo", rekla je večeras Forcan za TV B92.
Ona je dodala da se u velikoj meri govorilo kako se Mišković "oseća jači nego ikada", kao i da je on te priče podstrekivao.
"Postojale su priče da mu upravo ova konstelacija, kako je formirana vlada, u potpunosti odgovara. Sada je jasno ne samo da je to pogrešna procena, nego i da nije u pitanju politički progon, već konkretne istražne radnje", ocenila je Frocan.

Po njenom mišljenju najbolju poruku o celom "slučaju Mišković" dao je pre nekoliko dana minstar pravde Nikola Selaković.
"Mislim da je najbolja poruka u njegovoj rečenici da je gospodin Mišković prethodnih 20 – 25 godina pozivao na slušanje i na saslušavao i da je došlo vreme da njega neko sasluša. Ovo je ključna rečenica i u ovoj rečinici gospodina Selakovića sadržane su sve aluzije koje postoje godinama na evetnualne neprimerene aktivnosti i pritiske koje su trpeli svi oni koji su se našli kao prepreka na putu do ostvarivanja određenog cilja, koji se nisu povinovali određenoj volji i koji su smogli snage da izaberu neki drugi put. Ta jedna rečenica zapravo govori sve ono što se godinama sluša, analizira, insinuira", smatra Milka Forcan.
Ona je rekla da o poslovanju "Nibens grupe" i o Deltinom učešću u konzorcijumu koji je privatizovao putarske firme ne zna ništa više od onoga što je pročitala u medjima.
"Verujem da i malo ko od zaposlenih u Delti ima više informacija, tim pre što su i Nibens grupa i neke druge privatizacije koje se sada pomnju kao sporne u kotneksu istraga uvek bile mimo sistema Delte. Dakle Nibens, Luka Beograd ili neke druge privatizovane firme one nikada nisu poslovale u sistemu Delte, nikad nisu bile u finanasijskim izveštajima i bilansima Delte, nikada se o njima nije diskutovalo na kolegijumima tako da sam ja sigurna da većina zaposlenih o ovome zna samo ono što pročita iz medija".
Milka Forcan smatra da je Mišković i njegovo poslovanje nisu bili sporni dokle god se on držao realnog biznisa i poslovnih aktivnosti Delte koji su bili okosnica poslovanja te kompanije kao što je zastupanje poznatih svetskih brendova ili trgovina agrarnim proizvodima.
"Nedostatak osećaja i mere osnovni razlog zbog kojeg se Miroslav Mišković našao u situaciji u kojoj se našao. Većina problema nastaje onda kada, po mom viđenju, Delta u procesu privatiazcije postaje većinski vlasnik firmi koje nemaju direktne veze sa poslovanjem same kompanije. Gospodin Mišković je na neki načini i izenverio mnoge i izigrao poverenje svojih zaposlenih koji su uključujući i mene, iako već ima više od dve godiend da sam izašala iz te firme. Dakle ove stvari koje su danas sporne nisu deo sistema Delte"
Milka Forcan navodi i da je celom ovom slučaju doprinelo i to što je Mišković poslednjih godina mnogo češće pominjan u kontekstu politčkih dešavnaja nego u kontekstu biznis aktivnosti.
"Dakle godinama već slušamo o tome koliko je bio njegov doprinos u formiranju prethodne vlade, da li je i koliko je njegov doprinos bio u formiranju ove vlade, da li je hteo da menja ovu vladu u određenom trenutku, da li mu je smetao Boris Tadić pa je navijao za Đilasa i slične stvari. Bez obzira što je pitanje šta je od toga stvarno tačno a šta je preuveličavanje, mislim da je i to jako negativno uticalo i doprinelo na čitav odijum javnosti koji protiv njega i njegovih aktivnosti sada postoji".
Što se tiče poslovanja same kompanije Delta, koja je najveća privatna kompanija u Srbiji i koja ima najveći broj zaposlenih, Milak Forcan je ubeđena da će ona nastaviti da funkcioniše jer u Delti ima dosta kvalitneih kadrova, realnih i konkretnih poslova.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.