Reklame


Sedmoro ljudi, među kojima i osmogodišnji dečak, povređeno je jutors oko 9 časova u teškoj saobraćajnoj nesreći u Kragujevcu. Kako sazanje "Blic", na njih je, dok su čekali autobus u Zmaj Jovinoj ulici, automobilom naleteo Boris Popović, vaterpolista "Radničkog". Popović je uhapšen i u toku popodneva će biti priveden Istražnom sudiji Osnovnog suda uz krivičnu prijavu za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja

Vaterpolista je "BMW-om" uleteo na autobusko stajalište
Nesreća se dogodila preko puta Hitne pomoći, pa su svi povređeni odmah zbrinuti i poslati u Urgentni centar. Kako je za "Blic" naveo jedan od očevidaca, među povređenima je i osmogodišnji dečak, koji je zadobio povrede glave.

Kako saznajemo u policiji, Popović se kretao iz pravca Beograda, skrenuo je na levu stranu kolovoza, zakačio pešačko ostrvo i  automobilom uleteo među putnike koji su čekali autobus. Uviđaj je u toku i čeka se detaljniji izveštaj, ali se prema prvim informacijama, pretpostavlja da je vaterpolista zaspao za volanom.

Boris Popović, vaterpolista "Radničkog", izgubio je kontrolu nad automobilom
Osmogodišnji dečak koji je povređen, kako smo saznali u KC "Kragujevac" nije životno ugrožen, ali će zbog povreda glave biti zadržan pod lekarskim nadzorom na dečijoj klinici naredna dva dana. Kako je izjavila portparol Vanja Đorđević, dete je zadobilo rasekotinu na glavi, ali je nakon dijagnostike utvrđeno da nema prelome lobanje. Dete je svesno i njegovo stanje je trenutno stabilno. Za ostale povređene je dijagnostika u toku i više detalja biće uskoro.

Udovičić: Boris je zaspao i ne beži od svoje odgovornosti


Dejan Udovičić je obišao povređene u bolnici

Kako je za "Blic" izjavio Dejan Udovičić, trener vaterpolo kluba „Radnički“, koji je juče prvo držao trening kluba, a zaim otišao u Klinički centar da obiđe povređene u ovom udesu, „vaterpolisti kragujevačkog klubaće na svaki način da pomognu povređenima“.

- Dobro je to što su svi povređeni van životne opasnosti. Boris Popović je zaspao, i to je momak koji ne beži od svoje odgovornosti. Žao nam je što se ovo dogodilo. Video sam se sa njim i popričao. On će da prođe sve što je potrebno, i u policiji, i u sudu... - kaže Udovičić, koji je istakao da mladi vaterpolista nije bio pod dejstvom alkohola.


0 коментара:

Постави коментар