Reklame


Fotograf Džon Kraford iz Oklanda između 1984. i 1987. godine slikao je predele Novog Zelanda iz ptičje perspektive. Prizore plaža, saobraćajnica i svinjskih farmi "začinio" je specijalnim sastojkom - svoje tadašnjom ženom, golom, raširenih ruku i nogu.
Karina je pozirala gola svom tadašnjem suprugu

Posao modela nije lak, a mirno stajanje u istoj pozi može biti zaista iscrpljujuće.

Žena po imenu Karina otišla je korak dalje, pa je zarad umetnosti svog supruga ležala gola u blatu svinjske farme.

Fotograf Džon Kraford nedavno je objavio seriju slika nastalih između 1984. i 1987. godine. U pitanju su prelepi predeli Novog Zelanda, koji posmatrani iz ptičje perspektive otkrivaju simetriju i igru boja.
 
Projekat pod nazivom "Aerial Nudes" (vazdušna golotinja) specifičan je po tome što je prizorima prirode dodat ženski akt. Kraford je fotografije snimao iz aviona i helikoptera, tako da se ne razaznaje lice žene, ali je sam otkrio da je u pitanju Karina, sada njegova bivša supruga.
 
- Još od školskih dana interesujem se za čudne boje i oblike. Iz ptičje perspektive jasno možete videti kako predeli poprimaju apstraktnu simetriju. Uključivanjem akta u slike želeo sam da predstavim koliko je čovek mali i beznačajan u odnosu na ogromnu planetu na kojoj živimo - rekao je Kraford za "Dejli Mejl".

Kada bi ugledao mesto za koje mu se činilo da će izgledati dobro iz vazduha, fotograf je ubeđivao vlasnika da mu dozvoli da tamo slika svoju golu ženu.

- Dok sam snimao fotografiju na aerodromu, kontrolori leta su nakratko zaustavili sve polaske. Međutim, ubrzo sam u kontrolnom tornju ugledao muškarce sa dvogledima - kroz smeh se seća Kraford.
  
S obzirom na odlične reakcije i pozitivne onlajn komentare, fotograf sada planira da napravi sličnu seriju slika, s tim što će ovoga puta model biti njegova dvadesetsedmogodišnja ćerka Amelija.

0 коментара:

Постави коментар