Reklame

Pomoćnica ministarke državne bezbednosti SAD i načelnik sektora za nadgledanje imigracije i carinskih prelaza Suzan Bar podnela je ostavku pošto su je njeni radnici optužili za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje na poslu.
Prisiljavala zaposlene na oralni seks pod pretnjom otkaza
Zaposleni tvrde da je Suzan u ovom Ministarstvu uvela pravu strahovladu, preteći im otkazima ako se ne upuste u seksualne odnose s njom. Optužnicu protiv šefice podigao je bivši visoki činovnik Ministarstva državne bezbednosti Tom Hejes, pošto je smenjen sa svoje pozicije, a na njegovo mesto došla je osoba koja nije kompetentna i koja nema iskustvo na tim poslovima. Hejes tvrdi kako da je smenjen jer se nije pokorio željama svoje šefice.

"Bar je stvorila je atmosferu kao da se nalazimo u sestrinstvu na nekom fakultetu, a ne u ministarstvu. Bilo je jednostavno nepodnošljivo. Gospođa koja je došla umesto mene nema nikakvog iskustva u ovim poslovima", ispričao je Hejes.

Napadala po zabavama, nudila oralni seks

"Foks njuz" je objavio je deo teksta optužnice i svedočenje Hejesa. Prema njegovim rečima, Barr je "žrtve" tražila na službenim zabavama. Zaposlenima je nudila oralni seks i govorila im da ih "želi u svom krevetu" i da "želi da osetiti nešto tvrdo u ustima".

"Bilo je nepodnošljivo. Bar je koristila svaku priliku za nabacivanje svojim muškim kolegama. Na proslavi povodom Noći veštica prišla je s čašom pića jednom od kolega i pred svima mu rekla da je seksi. Potom mu se zagledala u međunožje i zapitala ga koliko mu je dugačak", ispričao je Hejes.
Bar: Ovo je napad na mene i moju karijeru

Bar se posle podnošenja ostavke obratila javnosti saopštenjem. Ona tvrdi da su optužbe neistine i da bivše kolege žečle da joj unište karijeru. Bar tvrdi da je odlučila da podnese ostavku, jer ne želi da ruši ugled Ministarstva, ali je istakla da to ne znači da priznaje optužbe.
 

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.