Reklame


Peruanska vojska uhvatila je životinju, koja je nešto nalik šišmišu, a sam pogled na njega uteruje strah u kosti, naročito kod onih koji su imali prilike da vide kako leti nebom.
Peruanska vojska uhvatila "mitsko čudovište"
Gigantski šišmiš kojeg je uhvatila peruanska vojska, izazvao je veliki strah među stanovništvom. Ni sami vojnici nisu mogli da poveruju kakvo čudovište leti nebom.
Sudeći prema mnogobrojnim navodima, ovo biće je, najblaže rečeno, isprepadalo one koju su imali prilike da ga vide prolazeći kroz delove Perua i ostalih zemalja Južne Amerike, a lokalno stanovništvo naziva ga "Čupa Kabra".
Čupakabre su mitološke životinje različitih vrsta, koje se nalaze u ruralnim i zabačenim predelima Južne Amerike, a uglavnom je reč o bićima koje je retko ko video, a kamoli uhvatio, iako je strah od njih opšteprisutan na tim prostorima.
Mit o postojanju čupakabre potiče iz Portorika, ali se tokom godina raširio i na ostale zemlje Centralne i Južne Amerike, poput Kostarike, Meksika i Perua. Ove mitske životinje neretko optužuju da piju krv domaćim životinjama.
Naučno objašnjenje takođe postoji - reč je o ogromnom slepom mišu, ugroženoj vrsti koja je poznata kao gigantska zlatnoglava leteća lisica. Živi u šumama Indonezije i Filipina. Primeraka ima vrlo malo zbog odstrela i uništavanja njihovog staništa, tako da se teško mogu videti u prirodi.

0 коментара:

Постави коментар