Reklame


Beba iz Ilinoisa, u SAD, izbegla je sigurnu smrt kada ju je napao piton dugačak oko 60 centimetara, inače komšijski kućni ljubimac. Zmija se uvukla u kolevku malog Vilijama i počela da mu guta stopalo, ali ga je otac na vreme izbavio.
Vilijam Vajnans
Kada je smestio jednogodišnjeg Vilijama Vajnansa na spavanje, njegov otac nije ni slutio da će nešto kasnije u sobi zateći zmiju. Oko 23 sata čuo je da beba plače, pa je otišao da proveri o čemu se radi. Kada je pokušao da podigne sina iz kreveca, osetio je pod rukama nešto hladno, pa je brzo upalio svetlo.

- Video sam zmiju kako se uvija oko njegove noge, pokušavajući da je proguta. Da sam malo zakasnio, zmija bi mu se obmotala oko vrata i Vilijam ne bi dočekao prvi rođendan - rekao je Devin Vajnans za Ej-Bi-Si njuz.


Tata je pomoću ćebeta uklonio pitona i predao ga skloništu za životinje. Dečak je prevezen u bolnicu gde su mu sanirane ogrebotine i modrice na stopalu.

Piton koji je napao bebu
Policija je utvrdila da je zmija pobegla iz doma svoje gazdarice Šelbi Gajet (23) i ušunja se u susednu kuću. Devojka će morati na sud jer ljubimca nije držala na sigurnom mestu.

Porodica Vajnans posle ovog incidenta nije želela da više išta rizikuje, pa se odselila.

Prema rečima Džuli Deters, upravnice skloništa za životinje, zmije su leti posebno razdražljive zbog visoke temperature, pa nije retkost da napadaju ljude.

VIDEO> Pogledajte prilog televizije Ej-Bi-Si o napadu pitona: 

0 коментара:

Постави коментар