Reklame


Muškarac iz mesta Ilzede u Donjoj Saksoniji ubio je svojih četvoro dece, a zatim putem SMS-a obavestio majku, koja se nalazila na odmoru u inostranstvu, prenose danas nemački mediji.

Ilustracija (Guliver/Getty Images)
Otac, koji je u međuvremenu pokušao da izvrši samoubistvo i nalazi se u jednoj nemačkoj bolnici je, kako veruje policija, prilikom spavanja udavio 12-godišnju devojčicu i tri dečaka, stare pet, sedam i devet godina.

''Polazimo od toga da su deca ubijena na spavanju'', rekao je državni tužilac Bernd Zeman, ukazujući da, izgleda, nije bilo jauka i urlika dece, koji bi doprli do komšiluka.

Kada je reč o majci dece, ona je dobijeni SMS prosledila rodbini, koja je zatim, alarmirala policiju, ali je sve bilo prekasno.


Iz jednog oproštajnog pisma oca, koji nije bio poznat policiji i koji je živeo sasvim neupadljivo, proizilazi da on više nije video izlaz iz situacije i da je to, po njemu, bio jedini način da bude sa svojom decom, pošto je majka, prema nepotvrđenim medijskim saznanjima, živela odvojeno.

Motiv za ubistvo svojih četvoro dece bi, prema procenama tužilaštva, mogli biti problemi u odnosima majke i oca.

Protiv oca je podignuta optužnica za ubistvo, a komšije su, prenose mediji, šokirane ovim slučajem.

Porodične tragedije u Nemačkoj u kojoj živi 83 miliona ljudi su pojava koja uvek iznova potresa javnost, naročito, kada su u pitanju deca, žrtve sopstvenih roditelja.

Kako bolje zaštititi decu od roditelja, jedna je od tema o kojoj se diskutuje u nemačkom društvu, naročito posle zločina koje su počinili psihički bolesni, ali i roditelji koji žive u dobrom okruženju i lepo uređenim kućama.

Lane je jedna majka, stara 25 godina, priznala pred Zemaljskim sudom u Majncu ubistvo bebe, tako što je dojenče, koje dugo nije prestajalo da plače, prvo prodrmala, a zatim je, kada je devojčica odbila da uzme tečnost, više puta lupila po glavi dnom od flašice.

Majka, kojoj će se suditi do polovine aprila je, sa suzama u očima, rekla da je dete, onda, na njenom ramenu zaspalo i da je ona, tek posle nekoliko sati, kada se probudila, primetila sa njenom ''ćerkom nešto nije u redu'' i da joj je ''mleko iscurilo na nos''. Devojčica je preminula istog dana, u oktobru, prošle godine.

Poslednji slučaj masovnog ubistva dogodio se 2007. godine u mestašcetu Dari, smeštenom na krajnjem severu Nemačke u pokrajini Šlezvig -Holštajn gde je majka, psihički bolesna žena, udavila svojih pet sinova starih od tri do devet godina.

U isto vreme kada se dogodila tragedija u Dariju, oko 600 kilometara istočno od mesta nesreće, u takođe, anonimnom Plauenu u pokrajini Saksoniji, otkrivena su tri leša novođođenčadi.
To su samo neki od slučajeva ubistava dece, a štampa je, izgleda, najviše pisala o malom Kevinu, čiji je leš u oktobru 2006. godine pronađen u zamrzivaču roditeljske kuće.

Kevin je, prema nalazima lekara, umro od posledica lomljenja kostiju, što je prouzrokovalo emboliju pluća i zapušenje desne komore srca, a za njegovu smrt je, kako je štampa pisala, dogovoran, očuh - narkoman.

(Tanjug)

0 коментара:

Постави коментар