Reklame


Grupa navijača fudbalskog kluba Partizan koja je iz Beograda organizovano krenula na obeležavanje Vidovdana na Gazimestanu povređena je jutros na administrativnom prelazu Merdare posle sukoba sa Kosovskom policijom.
Odeljenje hirurgije u bolnici u Prokuplju gde su smešteni povređeni u incidentu koji se dogodio jutros na prelazu Merdare
Na Merdaru tom prilikom bilo 20 ranjenih, od čega je 10 poslato na Odeljenje hirugije bolnice u Prokuplju.

Kako "Blic" saznaje, incident se dogodio oko osam sati ujutru kada su teško povređena šestorica mladića, a dvojica lakše.


 
Mladić koji je najteže ranjen prebačen je zbog težina povreda u nišku bolnicu, rečeno je Agenciji Beta u bolnici u Prokuplju.

Taj povređeni je ranjen iz vatrenog oružja u lumbalni deo kičme zbog čega će na niškoj Klinici za hirurgiju biti podvrgnut komplikovanom hirurškom zahvatu, rekli su lekari u Prokuplju.


Još dvojica od petorice najteže ranjenih smeštena su na prokupačku Hirurgiju sa ranama od vatrenog oružja u predelu nogu, ruku i trbuha.
 
  • Bačeni molotovljevi kokteli na autobus sa srpskim đacima u Prištini, 16 povređenih, jedan teže
Dvojica lakše povređenih prebačeni su u Kuršumlijsku bolnicu, a šestorica teže povređenih u Urgentni centar u Prokuplju.

Iako doktori prokupačke bolnice ne mogu da potvrde da li je na mladiće pucano gumenim mecima ili bojevom municijom, jedan od povređenih navijača rekao je da je to učinjeno bojevom municijom.

- Organizovano smo krenuli na Gazimestan da obeležimo Vidovdan. Bez ikakvih problema smo prešli našu granicu kada nas je na Merdarama zaustavila Kosovska policija. Rekli su nam da tu nećemo proći i da nema šta da tražimo na Kosovu. Usledilo je komešanje, a zatim i tuča. U jednom trenutku policajci su na nas zapucali bojevom municijom - rekao je za naš list D.B. iz Beograda dok je na nosilima unošen u Prokupačku bolnicu.

Doktor Zoran Vučković kazao je agenciji Beta da svi povređeni imaju rane od vatrenog oružja, ali da ne zna da li od bojeve municije ili gumenih metaka.

- To su uglavnom teže povrede i zato su svi upućeni na Hirurgiju u Prokuplju - rekao je Vučković.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.