Reklame


Na dva autobusa u kojima su bili i đaci srpske nacionalnosti bačeni su kokteli dok su prolazili kroz Prištinu iz pravca Gazimestana, saznaje “Blic”. Prema još nepotvrđenim informacijama 16 putnika je povređeno od kojih jedan teže.
Srpski izvori prenose za "Blic" da su autobusi gađani koktelima i kamenim kockama kod hotela "Viktori" u Prištini. Putnici se trenutno nalaze u Gračanici.

Direktorka Doma zdravlja u Gračanici Rada Trajković potvrdila je danas da je u hitnoj službi te zdravstvene ustavnove danas primljeno 16 dece, od osam do 16 godina, zbog povreda zadobijenih prilikom kamenovanja autobusa sa Srbima koji su se vraćali sa parastosa na Gazimestanu.

Trajkovićeva je kazala da su dva decaka zadobila povrede glave betonskom kockom i oni su smešteni u bolnici u Gračanici, dok su kod ostalih konstatovane povrede lakše prirode.
Prema njenim rečima, na autobuse bačena su četiri molotovljeva koktela i kamenovani su betonskim kockama.
 
Grupa mladih Albanaca napala je danas školske autobuse kojima su se sa Gazimestana put centralnog Kosova vraćali Srbi, uglavnom mladi ljudi i deca..
 
Vladika Teodosije i Eparhija raško prizrenska najoštrije su osudili ovaj i druge napade na Srbe koji su na Gazimestanu prisustvovali obeležavanju ovog značajnog praznika za sve Srbe.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.