Reklame


Barica Matanović (74) iz okoline Koprivnice u Hrvatskoj preminula je sinoć u bolnici gde je prebačena nakon što je u petak napao roj pčela dok je hodala poljskim putem, javlja “Slobodna Dalmacija”.
Nesretnu ženu, koju je izbolo oko hiljadu pčela, preminula je pošto su joj od uboda otkazali gotovo svi vitalni organi, a krvni pritisak joj je pao na 40.

Matanovićeva je u petak iz koprivničkog naselja Štagnilec krenula poljskim putem u obližnji Glogovac kada je naišla na prikolicu sa 90 košnica. Gusti roj pčela, za koje još nije poznato šta ih je uznemirilo, odjednom je napalo ženu, pričaju očevici. “Slobodna Dalmacija” prenosi da se pokraj košnica odvijala prava drama.

- Nesretna je žena nemoćno ležala na poljskom putu pokraj košnica, a oko nje bio je gusti, tamni oblak pčela - potreseno je govorio jedan od meštana koji se zatekao u blizini košnica.

Poljoprivrednici koji su radili na polju odmah su obavestili dežurne ekipe hitne pomoći, vatrogasaca i sanitarne radnike. Iako su lekari Hitne pomoći prvi stigli do Matanovićeve, zbog velikog broja pčela nisu mogli da se probiju do žene, već je to prvi učinio sanitarni radnik Branko Martinušić. On je uz pomoć vatrogasaca šmrkovima polivao roj pčela.

- Imali smo dimni top protiv pčela i da voda nije pomogla morali bismo sve da ih otrujemo. Srećom, do toga nije došlo jer je voda uspela da ih rastera - ispričao je Martinušić.

Kako je juče preneo “Jutarnji list”, iako je ženi odmah data potrebna injekcija, a zatim i terapija protiv alergijske reakcije, bile su male šanse da preživi. U jednom trenutku stanje joj se pogoršalo jer je došlo do trovanja krvi, zbog čega je morala da joj se uradi dijaliza.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.