Reklame


Uroš Petrović (30) organizator pljačke veka 10. marta prošle godine na Bokeljskoj petlji u Beogradu uhapšen je danas na Zlatiboru, dok su u istovremenoj akciji u Novom Sadu u ulici Marije Bursać 43 uhapšeni Darko Kurilo (26) i Nenad Kurilo (26) nekadašnji vozač Hitne pomoći, potvrdio je MUP Srbije.
Policija kod Prokopa, na mestu gde su kriminalci nakon pljačke zapalili automobile
Direktor policije Milorad Veljović izjavio je za Betu da su pripadnici MUP-a Srbije uhapsili Uroša Petrovića, Nenada Kurila i još četiri osobe osumnjičene da su u martu prošle godine učestvovale u pljački u Ustaničkoj ulici u Beogradu, nazvanoj "pljačkom veka".

Hapšenja su obavljana na Zlatiboru, u Novom Sadu, Beogradu kao i Kragujevcu, gde je, prema rečima Veljovića, ta grupa pripremala više razbojništava. On je dodao da se trenutno vrše pretresi na 11 lokacija.


Petrović je, po saznanjima "Blica", uhapšen u zlatiborskom selu Ljubiš, 20 kilometa od turističkog centra planine, u jednom ugostiteljskom objektu, gde je imao i sobu, a policija istražuje ko je sve bio njegov jatak. Prvobitno je bilo javljeno da je on uhapšen u vili u kojoj je bio s bratom, dok je Kurilo uhapšen u kući od 1.000 kvadrata, za koju se pretpostavlja da je nedavno kupio. 
Uroš Petrović

Potragu za Petrovićem vodila je beogradska policija, koja je osumnjičene begunce locirala juče ujutru; najpre Petrovića, koga su uhapsili pripadnici SAJ-a, a zatim i Kurila čije je hapšenje izvela Žandarmerija.

- U toku su pretresi kako bi se pronašao novac iz pljačke, za koji se pretpostavlja da je ostao kod Petrovića - kaže izvor "Blica" iz MUP Srbije.

Petrović se posle pljačke najpre krio u Šapcu, zatim u Bosni, da bi se nedavno vratio u Srbiju. Posle hapšenja, on je sproveden u beogradsku policiju gde će biti saslušan.

Petrović, koji je sebe smatrao novim zemunskim kraljem, organizovao je pljačku u kojoj su učestvovala desetorica saučesniika. Pljačkaši su automobilom sa uključenim rotacionim svetlom presreli transport sa novcem firme “Sekuritas servisiz” u Ustaničkoj ulici, drugim vozilom blokirali saobraćaj, a potom uz pretnju automatskim oružjem oteli novac i pobegli u pravcu železničke stanice Prokop, gde su oba automobila zapalili.

Tri nedelje kasnije beogradska policija rasvetlila je pljačku i uhapsila Petrovićevog
kuma, Novicu Eleka, Ivana Jureka, Bogdana Restovića, Miloša Markovića, policajca Petra Obradovića, Borisa Polića, Nenada Grčića takođe vozača Hitne pomoći i Senada Denaja, dok su poternice raspisane za Petrovićem, Kurilom i trećim beguncem koji još nije uhapšen, Aleksandrom Bulajićem. Kod njih nije pronađen novac, zbog čega se i pretpostavilo da je gotovina, konvertovana u evre, ostala kod Petrovića.
Kriminalci su zapalili oba vozila korišćena u pljački

Petrović je i pre pljačke u Ustaničkoj bio poznat policiji. Sa kumom Elekom je 2007. opljačkao firmu “Dip trejd” u Zemunu, kada su ukrali 13 miliona dinara, a sa grupom iz Ustaničke, u januaru 2010. presreo je transportno vozilo iste firme, “Sekuritas” kod tržnog centra “Piramida” u Novom Beogradu, gde su uz pretnju automatskim puškama oteli 23 miliona dinara.

Petrović je postao vođa razbojničke družine posle smrti Zemunca, Darija Dujmovića koga je ispred kladionice „Balkan bet“ u Kiparsko-grčkom tržnom centru u Bulevaru Arsenija Čarnojevića ubio Nebojša Šarović, bivši telohranitelj Andrije Draškovića.

U Kragujevcu uhapšena tri Petrovićeva saučesnika
Istovremeno sa akcijom na Zlatiboru i u Novom Sadu, beogradska policija
organizovala je i akciju hapšenja trojice pljačkaša u Kragujevcu, saučesnika Uroša Petrovića.
- Uhapšena grupa planirala je da iz trgovine “Dis” ukrade 300 miliona dinara - kaže za “Blic” izvor iz MUP Srbije.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.