Reklame

Treća je među najboljim mladim preduzetnicima u Beogradu i majka četvoro dece. Trojke Aleku, Laru i Dragića rodila je u junu 2007. godine. Tri godine kasnije osnovala je firmu za proizvodnju dečje odeće „Ninia“ i diplomirala na Pravnom fakultetu. Ima samo 30 godina.
Radila je i po 16 sati dnevno
Sanja Konjović (30) je nepune dve godine od osnivanja firme uspela da postavi njene temelje, da zaposli nekoliko radnika i u poslove uključi mlađu sestru i brata. Radila je po 16 sati dnevno. Uprkos tome što je podizala trojke, ređala je uspehe i na poslovnom planu. Pre nekoliko meseci, na svet je donela i četvrto dete, Tadiju.


- Kada smo saznali da ćemo dobiti trojke, suprug i ja smo bili jako uzbuđeni. Jedan je osećaj kada se probudite posle porođaja i shvatite da je prošlo onako kako ste želeli, a drugi kada dođete kući i svoje anđele prvi put smestite u krevetac. Ti dani su mi dali snagu da razmišljam o budućnosti svoje porodice. Na ideju da počnem proizvodnju inspirisala su me upravo moja deca, koja su mi i danas najlepši modeli za odevne kombinacije - priča Sanja.


Na početku je bilo najteže, ali ni sada nije lako.
 
Inspiracija: Sanja sa decom
- Rezultati mog rada se vide. Moji prioriteti nisu novac, već moja deca, porodica i firma koja nam obezbeđuje egzistenciju. Naravno, bez pomoći muža, majke i svekrve, ničeg od svega ne bi bilo. Nadam se da će jednog dana moja deca nastaviti mojim putem - objašnjava Sanja.

Njen radni dan počinje kada, oko sedam sati ujutro, spremi decu za vrtić.

- Tadija je još mali pa ga čuvamo kod kuće. Preko dana sam malo u radionici, a malo u prodajnim mestima. Imamo tri butika u Beogradu, jedan u Novom Sadu i jedan u Kragujevcu. Planiramo proširenje proizvodnje i otvaranje tržišta u Crnoj Gori, kao i u nekim zemljama u okruženju. Sve ovo zahteva i veću logistiku, zaposlenje novih ljudi i više rada - priča Sanja Konjović.

Priznanje koje su joj uručili čelnici Beograda došlo je neočekivano, ali zasluženo. Dok nam pokazuje prostorije svoje firme, ne možemo da je ne pitamo da li planira još dece.

- Kad su ovako dobri, mogu da rodim još desetoro - u šali kaže Sanja Konjović.

0 коментара:

Постави коментар