Reklame


Dosad nepoznata organizacija pod nazivom "Armija za oslobođenje okupiranih albanskih zemalja" zapretila je danas napadom na makedonsku vojsku i policiju, ako se u roku od dve nedelje ne povuku sa, kako navode, "okupiranih albanskih zemalja"
U saopštenju objavljenom na internet portalu "Potalb" na albanskom jeziku, koje su preneli svi makedonski mediji, tvrdi se da je ta samozvana "armija" u Mitrovici održala sastanak svog "generalštaba", sa koga je makedonskoj vladi uputila "ultimatum" da se u roku od dve nedelje povuče sa "okupiranih i koloniziranih albanskih zemalja, inače će napasti slavomakedonske policijske i vojne strukture".

Do objavljivanja teksta dolazi u vreme povećanih napetosti u Makedoniji, nakon ubistva pet Makedonaca nedaleko od Skoplja. Istraga o toj likvidaciji još je u toku, a mediji u Skoplju ne isključuju da je zločin bio etnički motivisan.
U istom saopštenju tvrdi se da se u Bivšoj Jugoslovenskoj Repubici Makedoniji "svakodnevno krše prava Albanaca".
"Prosrpska vlada Nikole Gruevskog širi antialbanski ideologiju i inscenira napade na nevine Albance, blokiraju se albanska sela od strane Slavomakedonaca, a niko od korumpiranih političara u etničkoj Albaniji ne reaguje, jer su svi prodane duše i izdajice otadžbine", piše u tekstu.
Ta organizacija još preti da neće sedeti skrštenih ruku, nego da će "osvetiti braću" - "na vatru uzvratiti vatrom, oko za oko, ruka za ruku".
"Dosta smo ćutali, ovaj muk je sada završen", navodi se u istom "ultimatumu" makedonskoj vladi.
Jankulovska: Imamo ozbiljne informacije
Oko 40 građana do sada se javilo policiji sa informacijama o vozilu koje je pronađeno u blizini mesta petostrukog ubistva kod Smiljkovskog jezera, kod Skoplja.
Makedonska ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska izjavila je danas novinarima u Skoplju da se informacije tih ljudi poklapaju sa pretpostavkama MUP-a o tome gde i kada je viđeno vozilo.
"Apelujemo još jednom na građane koji se sete kako je izgledao vozač automobila da to prijave policiji", rekla je Jankulovska.
Ona je dodala da MUP zna kada je i kuda išlo vozilo, ali u prilog istrazi to za sada ne može da obelodani.
"Naš je utisak da imamo ozbiljne informacije koje bi mogle da znače brzo rešavanje slučaja", rekla je Jankulovska.
Reč je o automobilu marke "opel" koji je iz inostranstva stigao u Makedoniju i imao lažne registarske tablice.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.