Reklame


SEUL- Južnokoreanka "navučena" na video igrice uhapšena je zbog toga što je ubila bebu koju je tek rodila između dve partije igrica u Internet kafeu u Seulu.
Čedomorka iz Južne Koreje (26), koja je uhapšena juče, porodila se u toaletu Internet kafea, stavila bebu u plastičnu kesu i nastavila da igra igrice, a kasnije se otarasila mrtvog novorođenčeta na obližnjem parkingu, saopštila je policija.
 
Južnokoreanka, koja je, kako izgleda, potpuno isključena iz realnosti, smeštena je u bolnicu i pod nadzorom je, a protiv nje je pokrenut krivični postupak zbog čedomorstva, preneli su francuski mediji.
 

"Ta mlada žena je bolesna jer je svaka osoba koja je zavisna od video igrica patološki slučaj ili pati od teške depresije zbog koje nema kontrolu nad sopstvenim životom", rekao je načelnik Centra za bolesti zavisnosti u Parizu

Mišel Ležoaje, dodajući da su ovakvi ekstremni slučajevi čedomorstva ipak retki.
Medjutim, u Južnoj Koreji, gde je dva miliona ljudi zavisno od igrica, to i nije tako neobičan slučaj, navodi francuski list "Ekspres".
 
Krajem 2010. godine, u Južnoj Koreji je majka ubila trogodišnjeg sina zbog toga što je plakao i ometao je u igranju igrica, a nekoliko meseci ranije, jedan bračni par je dopustio da im tromesečna beba umre od gladi jer su bili prezauzeti brigom o svom virtuelnom detetu u kompjuterskoj igrici.
 
Sve tri osobe su uhapšene i osudjene, navodi francuski list.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.