Reklame


Hrabri učenih sedmog razreda kaže da je "reagovao instinktivno" kad je skočio i zaustavio školski autobus u trenutku kad se vozač onesvestio.

"Reagovao sam instinktivno": Džeremi Vujčik
Džeremi Vujčik (13) krenuo je prekjuče u školu zajedno sa 15 drugih đaka iz Miltona, u državi Vašington, kada je shvatio da se nešto loše dešava.

- Vozač je izgledao čudno. Oči su mu bile otečene, sedeo je zavaljen u stolici a ruke su mu beskorisno mlatarale oko tela - ispričao je Džeremi.

Kad je autobus krenuo da klizi ka ivičnjaku, dečak se odlučio na akciju.

- Skočio sam, dohvatio volan, okrenuo ga udesnio i izvadio ključeve. I autobus je stao! Baš sam se uplašio - rekao je Džeremi.

Zatim je doviknuo đacima u autobusu da neko pozove Hitnu pomoć. Tada je drugi dečak, Džoni Vud, takođe učenik sedmog razreda, pokušao da masiranjem srca povrati vozača.


Džeremi zaustavlja školski autobus (snimak sigurnosne kamere iznad vozača)
Snimak sigurnosne kamere iznad vozača pokazao je kako Džeremi i Džon pomažu vozaču pokazujući zavidnu hladnokrvnost.

- Reagovao sam instinktivno. Sve se dešavalo veoma brzo i nije izgledalo kako to obično prikazju u filmovima, sa vrištanjem i slično - rekao je Džeremi.

Lokalne vlasti planiraju da nagrade Džeremija za ovaj čin. Bil Rodes, šef policije u Miltonu, rekao je za ABC Njuz da dečak zaslužuje svaku pohvalu za brzo razmišljanje i pravovremenu akciju. Vozač je prebačen u najbližu bolnicu u teškom stanju.

VIDEO > Sigurnosne kamere snimile su dečaka kako preuzima volan:

VIDEO > Sigurnosne kamere snimile su dečaka kako preuzima volan:

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.