Reklame


Audio zapisi koji su 2010. zaplenjeni u kući Ratka Mladića u Beogradu našli su se danas u materijalu tužilaštva na suđenju Radovanu Karadžiću i pokrenuli pitanje "da li je Mladić prisluškivao Karadžića".
Mladić u Hagu (Arhivska fotografija)
Kako je preneo Radio Slobodna Evropa, u Hagu je danas svedočio haški istražitelj Tomaž Blaščik, koji je potvrdio da se na nekim snimcima može prepoznati glas ratnog predsednika RS.

Karadžić je tvrdio da se tim materijalom manipulisalo - ne samo od strane tužilaštva, već i od vlasti Srbije, a Blaščik uzvratio da "nema indicija da je materijal izmenjen".

"Kakvo je objašnjenje da se moj navodni razgovor s generalom Živanovićem, snimak nađe u kući generala Mladića?... Hoćete da kažete da me pored svakog đavola koji me prisluškivao, još prisluškivala i sopstvena vojska?“, upitao je Karadžić, prenosi "Slobodna Evropa".

Istražitelj je odgovorio da su zaplenjenu traku snimili organi bezbednosti Vojske RS.

Blaščik je, takođe, analizirao i video materijal događaja u Srebrenici iz jula 1995, pogotovo dokumentarni film Zorana Petrovića Piroćanca, pomoću kojeg su identifikovane neke osobe koje su nestale ili preživele zločine u Potočarima.

(Tanjug)

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.