Reklame


Lukas: Zarađujem više od pola estrade!
Aca Lukas ne duguje zato što nema pare već zato što ne želi da plati, zaključak je koji bi se mogao izvesti iz njegovih izjava.


Naime, samo četiri dana nakon što je sud izvršiocima prosledio odluku o zapleni imovine u procesu koji protiv folk pevača Ace Lukasa vode telekomunikacioni operateri zbog neizmirenih računa u ukupnom iznosu od 674.551 dinar, pevač se javno pohvalio svojim primanjima, te otkrio da za dva meseca zaradi onoliko koliko estrada za dve godine?!
- Kad je kriza, nek je bal! - izjavio je Lukas na početku razgovora u emisiji „Skandal“, koja se emituje na satelitskom programu TV „Pink“, a koja se bavila krizom na estradi, i onda je obrazložio svoj stav.
- Ja samo kad saberem ove nastupe što sam uradio u „Magacinu“ i „Kolektivu“ u zadnjih dva meseca, to je više nego što pola estrade zaradi za dve godine. Prema tome, ne znam kako sam ja to puk‘o? - zapitao je folker voditeljku. No, novac koji zarađuje izgleda ipak nije jedini uslov da bi popularni pevač platio račune za telekomunikacione usluge.
Podsećanja radi, prema podacima sa sajta Prvog osnovnog suda u Beogradu, Vuksanović iz 2003. i 2009. godine ima dugovanja prema „Telenoru“ u iznosu od 459.047 dinara, a prema mobilnom operateru „Vip“ 215.504 dinara, zbog čega je Prvi osnovni sud u Beogradu u još uvek nerešenom predmetu doneo rešenje za zaplenu njegovih stvari 25. marta ove godine. Ipak, sud nije ispostavio tačnu adresu Ace Lukasa sudskim izvršiteljima, te oni nisu u mogućnosti da izvrše plenidbu.
Ako već toliko zarađuje, očekujemo da državni organi ipak neće morati da jure folk zvezdu, nego da će sam izmiriti dug. Bio bi red!

Dok policija ne pronađe dužnike, poverioci čekaju!
Netačna adresa koju dužnik često da poveriocu ili selidba sa date adrese sprečava sudske izvršitelje da obave posao plenidbe, te se postupak često završava na odluci suda, a o daljem toku za „Alo!“ govori izvor blizak Prvom osnovnom sudu u Beogradu.
- Kao i u slučaju Aleksandra Vuksanovića i Marije Šerifović, netačna adresa sudskim izvršiteljima onemogućava plenidbu. Zbog toga sud prosleđuje predmet policiji, koja je potom u obavezi da pronađe pravu adresu dužnika, te kada to otkriju, predmet se prosleđuje sudskim izvršiteljima, a oni u pratnji policije dolaze kod dužnika kako bi procenili pokretnu imovinu, a potom i zaplenili u iznosu koji poverilac potražuje. Prisustvo policije sa sudskim izvšiocem je neophodno kako bi se sprečio otpor dužnika, proverilo u čijem posedu je stan u kojem je dužnik pronađen i da bi se saznalo da li dotični raspolaže oružjem - izjavio je izvor iz suda.

I Šerifovićevoj preti plenidba!
Susret sa sudskim izvršiteljima mogla bi da ima i Lukasova koleginica i prijateljica Marija Šerifović, koja, kako stoji na sajtu suda, osim prema mobilnim operaterima „Telekom Srbija“, „Telenor“ i “Vip”, ima neizmirene obaveze i prema „Dajners klubu“, ali i javnom komunalnom preduzeću, a sva njena dugovanja ukupno iznose 803.465 dinara. Sud je za pevačicu, takođe, izdao rešenja za plenidbu pokretnina, ali i izmirenje duga na osnovu zarade i novčanih primanja. No, i kada je reč o Mariji, takođe nema validne adrese. Ovim povodom pokušali smo da dobijemo komentar od Marija Šerifović, ali njeni brojevi kojima raspolažemo nisu bili u funkciji.


0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.