Reklame


Kisindžer i Putin
Planetarni politički događaji i rasplamsavanje ratova i dalje zabrinjavaju najveći deo čovečanstva. "Proključala" svetska politička scena ipak ima i svoje zaleđe, tajanstvene okvire koji nisu poznati široj javnosti. O tome smo razgovarali sa piscem, novinarom i istraživačem Milanom Vidojevićem, koji počinje razgovor pitanjem koje mnogi sebi već postavljaju: Odakle tolika pomama za Majanskim kalendarom i apokaliptičnim najavama za kraj ove godine?

KRAJ KAPITALIZMA

- Masovna opsesija Majanskim kalendarom izvire iz činjenice da Vladari iz senke ovu godinu planiraju kao završnu fazu postojanja aktuelne forme kapitalizma - objašnjava Vidojević.- On će se ugasiti, a smeniće ga doba koje će se zvati "postkapitalistički imperijalizam". Još pre dve decenije su teoretičari Novog svetskog poretka shvatili da liberalni kapitalizam ide ka svom kraju i da je u pitanju - sistemska bolest kapitalizma, a ne nekakava "kriza".
Kako objašnjava naš sagovornik, tada su angažovani najpoznatiji zapadni ekonomisti, filozofi, sociolozi, kulurolozi i ostali stručnjaci kako bi dali svoju viziju budućeg sveta. Posle desetogodišnjeg istraživanja, pre jedne decenije počinju da se pojavljuju prve knjige koje su rezultat pomnog istraživanja koje je obavljeno na osnovu tog naloga, a daju sliku budućeg, novog sveta.
-Sudeći po tim zaključcima, svet nužno mora da bude globalizovan! - prva je teza koju Vidojević ističe.- U tom okviru moraju da budu prevaziđena sva ograničenja za rasprostiranje ovog vida svetskog organizovanja vlasti - dakle, ekonomska, kulturološka, jezička, religijska...
Jedno od popularnih proročanstava koje skreće pažnju javnosti - Malahijevo, najavljuje kako je aktuelni papa Benedikt XVI, u stvari, predzadnji papa Rimske crkve. To je takođe promišljena najava, jer ona ne govori da će katolička crkva nestati, već da će papa postati verski lider svih religija! Podsećam, papa Benedikt XVI je nedavno javno podržao Novi svetski poredak i to je znak da postoji ovakav konsenzus. Ovog puta, ideja je da papa postane "Pontifex maximus" celog sveta.
Naš sagovornik podvlači i druge ideje čije ostvarenje treba uskoro očekivati.
- Koncept je jasan, da lider novog sveta budu Sjedinjene Američke Države. One treba da postanu stožer, gospodar takvog sveta. Podsećam, nedavno je i jedan od kreatora ove politike Zbignjev Bžežinski izjavio da je "jedino SAD sposobna da vodi ceo svet". Tom prilikom je Bžežinski otvoreno kritikovao administraciju aktuelnog predsednika Amerike Baraka Obame da "ne preuzimaju dovoljno radikalne korake", koji su očigledno već zacrtani.
U ovom trenutku je, kako objašnjava Vidojević, najveće pitanje kako će Sjedinjene Američke Države da pronađu 500 milijardi dolara, koliko je, prema procenama stručnjaka, potrebno da se finansiraju budući ratovi protiv Sirije i Irana.
- Za sada tu cenu plaćaju stranci - veli Vidojević.- Nedavno okončani rat protiv Libije platio je Katar, a kako stvari stoje, tako će najverovatnije biti i sa Sirijom. Postavlja se pitanje - šta dalje?

ŠIFRA - PURIM
Prema tvrdnji Milana Vidojevića, ovakva koncepcija neće moći da zaživi, ali ima veoma opasne i fanatične zagovornike, koje nikako ne treba podcenjivati.
-Nedavno je i Henri Kisindžer dao intervju u kojem je bez oklevanja zagovarao Treći svetski rat, koji bi konačno trebalo da "prelomi stvar" u korist Novog svetskog poretka i globalne dominacije.
Prema Vidojevićevom mišljenju, naznake nemilosrdne koncepcije Novog svetskog poretka su realizovane upravo u SAD, koje su "prva žrtva".
-Tamo se ustav krši već 20 godina, suspendovana su mnoga građanska prava, a država se pretvara u dikaturu policijskog tipa - objašnjava Vidojević.- Tako je, u stvari, prvi eksperiment nove koncepcije sveta bilo upravo razbijanje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, a kasnije i "disciplinovanje" Srbije.
- Crnomagijski karakter Novog svetskog poretka vidi se i u načinu na koji svetski moćnici planiraju svoje ratne pohode - objašnjava Vidojević.- Kao i u paganskom Rimu, koji im je ideal, i danas se veoma polaže pažnja na ritualni, magijski deo, ma koliko to nama danas zvučalo anahrono. Ti paganski rituali i religija su se održali do sada. Primera za to ima mnogo, ali ću vam pomenuti samo neke od njih, koji su za posmatrača iz naše pozicije najinteresantniji i najslikovitiji.
Tako su, prema Vidojevićevim rečima, pregovori o sudbini naše zemlje u Rambujeu, namerno propali 15. marta 1999. godine, na dan Martovskih ida kada je ubijen Cezar, a prema mišljenju našeg sagovornika, u Rambujeu je "ubijana Srbija".
-Nekoliko dana posle toga, 24. marta počeo je napad na našu zemlju, a taj dan je paganski praznik koji je nosio naziv "Dan krvi", i posvećen je boginji Kibeli - nastavlja Vidojević. - To je bio jedan od krvavih kultova tokom kojih su prinošene ljudske žrtve (u Gamzigradu, kod nas, postoji žrtvenik Romule, majke imperatora Galerija koja je bila prvosveštenica kulta Kibele). Vrhunac verskog transa bio je kada sveštenici sebe kastriraju, a svoje polne organe stavljaju na kip ove boginje.
Sa druge srane, Vidojević nam skreće pažnju na neke događaje iz još bliže istorije, koji su ostavili jak trag na političkim događajima na planeti, ali je moguće da će se na isti način ispoljavati i u bliskoj budućnosti.
- Napad na Iračane koji su se povlačili u prvom ratu sa Irakom desio se na jevrejski praznik purim, 27-28. februara 1991. godine. Drugi napad na Irak počeo je opet na purim, 17-18. marta 2003. godine (ovo je pokretni praznik), da bi napad na Libiju počeo ponovo na isti praznik, 19-20 marta 2011. godine! Podsećam, ovo je praznik kada su persijski vladari pobili oko 75.000 svojih podanika kako bi sačuvali Jevrejski narod.
Ono što trenutno privlači najviše pažnje analitičara koji umeju da "čitaju između redova", kako upozorava Vidojević, jesu dani koji su pred nama. Naime, ove godine purim pada 8-9. marta, kada bi mogao da se dogodi početak napada ili (dogovora) invazije na Siriju, a to bi više nego jasno dalo do znanja da se lideri Novog svetskog poretka rukovode ovim praznikom, sa velikom brigom o tome na koji datum će započeti neki važan vojni obračun!

KISINDŽER KOD PUTINA
Američki diplomata i bivši državni sekretar Henri Kisindžer, iako u poznom životnom dobu, u poslednje vreme se prosto "rastrčao" planetom, dajući do znanja poznavaocima političkih prilika da se nešto važno događa. Tim pre što je nedavno bio u Moskvi, gde ga je primiro Ruski lider Vladimir Putin.
- Njega ne smatram delom najvišeg ešalona onih koji vladaju svetom, već prenosiocem poruka - objašnjava Vidojević.- Zovu ga i "hofjudenom", nekom vrstom "dvorske lude", u stvari, čovekom čiji posao je prenošenje poruka. On jakima prenosi poruke, a slabima pretnje, a zadužen je i da vrati odgovore vlasnicima Novog svetskog poretka.
Kako objašnjava Vidojević, "postoje dogovori i sporazumi koji se ne stavljaju na papir", i od njih nema nikad nikakvog pisanog traga, ali dogovoreno mora da se poštuje!
Naš sagovornik procenjuje da je Kisindžerova poseta u stvari pokušaj da se Rusija distancira od eventualnog sukoba sa Iranom, koji je sada već sasvim realno očekivati.

PRETE IRANU I SIRIJI, MERKAJU SIBIR!
Iran je u ovom trenutku opkoljen sa svih strana, ali ukoliko bi mu Rusija dostavila projektile "SA 400", onda bi SAD i saveznici mogli da se nađu u vrlo neugodnoj situaciji. Kako objašnjava Vidojević, Sirija je na meti jer je na vlasti u ovoj zemlji šiitska sekta Alavita, koja ima podršku Irana. A većinsko stanovništvo u ovoj zemlji su suniti.
-Tamo neko svesno izaziva verski rat, a o tome mediji ćute - kaže Vidojević.- Ti sukobi su predstavljeni kao tobožnja pobuna podanika protiv diktatora, a u suštini je u pitanju verski sukob. Konačan cilj je Iran, jer po zalihama nafte i gasa dolazi na treće mesto u svetu. To su resursi koji se traže za konačan obračun sa Rusijom i otimanje Sibira, sa svim energetskim resursima i potencijalima.
Kako zaključuje Milan Vidojević, osvajanje resursa kojima raspolaže Rusija je konačni cilj i Zbignjeva Bžežinskog i Medlin Olbrajt i svih jastrebova Saveta za međunarodne odnose, koji formuliše spolju politiku SAD.

Z. N.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.