Reklame


Piše Zoran NikolićNaredne godine navršava se 33 godine od smrti Josipa Broza. To je pravi trenutak za one koji (osnovano) sumnjaju da je Tito bio član nekog tajnog reda, a posebno slobodnozidarskog, da dobiju i materijalne dokaze za to. Jer, izvesno je da će njegov visok status u ovom redu biti na neki simboličan način vidljiv i kod nas, a oznaka trideset i trećeg stepena u masoneriji predstavlja najviši vrh.
Doduše, ovo važi za one koji su "posebno dobro informisani" ili koji, prosto, umeju da naslute na osnovu nekih događaja šta se događa iza "kulisa istorije".
Tražeći znalce koji bi mogli da nam okriju identitet i tajne komunističkog lidera Jugoslavije, obratili smo se Nikoli Stojanoviću, jednom od najvećih poznavalaca mundane astrologije, koja se bavi planetarnim događanjima na nivou država. Stojanović je, poznat po svojim neobičnim znanjima specifičnom pristupu, već na svetskom nivou izgradio renome čoveka koji vidi "mnogo toga iz zavese".

Složene kockice

- Josipom Brozom sam se bavio u trenucima kada sam dobijao neobične informacije o njemu, a taj materijal sam čuvao, uvek ga nanovo dopunjujući - objašnjava Nikola Stojanović.- Tako se godinama sklapao mozaik koji sada mogu da predočim vašim čitaocima. Svojevremeno sam pratio javne nastupe onih koji su poznavali Broza i njegove navike, sagledavao sam njegovu ličnost sa druge strane. I zaista, svašta se moglo sklopiti iz njihovih priča...
Za početak, Stojanović je siguran da je Broz rođen 28. aprila 1893. godine u 10.15 minuta u Beču.
- Da bih vam objasnio kako se traži nečiji tačan horoskop, moram da vam objasnim kako se astrološki traži datum i mesto rođenja neke ličnosti. Prvo sam napravio spisak nepobitnih istina koje znamo o njemu. Posle toga sam odredio međusobne aspekte planeta po poljima i znacima, koji savršeno odgovaraju opisu života te osobe. Dakle, nepobitne istine su: da je bio doživotni predsednik Jugoslavije, da je bio komunista, da je bio pobednik u ratu, da je veoma voleo vlast i da je imao više brakova i brojne ljubavne avanture.
Sa druge strane, postoje i brojni dokazi da je bio stranac. U horoskopu Jugoslavije iz 1918. godine Sunce (vladar, predsednik) u znaku Strelca (stranac, ali i ekspanzija - širenje) govori o tome da će jedan vladara te zemlje (Sunce vlada i ascedentom te Jugoslavije, a ascedent simboliše veličinu teritorije) proširiti teritoriju te države. Titovim dolaskom na vlast površina zemlje se zaista proširila, jer joj je prisajedinjena Istra. Istovremeno, u horoskopu Jovanke Broz, Sunce, koje opisuje muškarce u njenom životu, dakle i muža, takođe se nalazi u znaku Strelca (stranci), što opisuje muža - stranca.
Kako objašnjava naš sagovornik, Brozov kuvar je često govorio o maršalovim navikama, a jedna je bila da je voleo da jede čvarke, kavurmu, švarglu, slaninu, kačamak i pitu od jabuka. To govori u prilog da je voleo domaću hranu. Za Stojanovića ovo je značajan pokazatelj.
- O hrani koju volimo govori drugo polje horoskopa. A Brozovim drugim poljem vlada Sunce, koje se nalazi u znaku Bika. Opet, Bik kao znak simboliše onaj plodonosni deo zemljine kore koji daje plod, a samim tim i hranu. Kao ni jedan drugi znak, znak Bika simboliše mesta gde se ta hrana (voće, povrće) proizvodi. Dakle, selo, seljaka, a zatim i seljačku hranu. Venera u konjunkciji sa Suncem u znaku Bika još više to potvrđuje, jer Venera u Biku simboliše masnoću. A voleo je da jede slaninu, čvarke...Od slatkiša voleo je pitu od jabuka, što, takođe, simboliše Venera (slatko) u znaku Bika...
Nastavljajući priču o Titovom horoskopu, Stojanović naglašava da je, prema izjavama svih koji su poznavali Broza "sam sebi bio centar sveta, da je voleo da naređuje, da su svi postojali samo da bi njemu služili...".
- Sve to savršeno odgovara podznaku Lava sa izuzetno jakim Suncem u desetom polju (snažan ego). Jovanka ga je ostavila pred kraj života, a i to se vidi u horoskopu, jer Jovanku simboliše vladar sedmog polja, Uran (pobuna, sloboda, razvod), položen u četvrtom polju Brozovog horoskopa, koje opisuje ono što se događa pred kraj života. Taj Uran (Jovanka) jeste u opoziciji (sukob) sa Suncem (Brozom), Venerom (brak) i Jupiterom, što sve opisuje njihov razlaz pred kraj njihovog života.
Najzad, još jedan podatak je vrlo neobičan, a to je da je Josip Broz sa svojih putovanja donosio retke biljke, da ih je presađivao ovde i da su se sve primile!
-To me podseća na komšiju Vasu koji je kao podstanar od zapuštene i naoko neplodne bašte napravio mali vrt vredan svakog divljenja! Dabome, obojica su rođeni u znaku Bika (plodnost).

Večita enigmaO vremenu i mestu Brozovog rođenja, kao i o njegovom porodičnom poreklu, Stojanović ima veoma neobične, ali čvrste stavove. On uzima u obzir i nejsanoće koje iznosi Vladimir Dedijer, ali i dr Aleksandar Matunović, njegov lični lekar i autor knjge "Enigma Broz". Sve to, gledano očima horoskopa, čini jednu vrlo ineteresantnu celinu.
-Dedijer navodi čitav niz datuma koji postoje po raznim Titovim dokumentima: 7. maj, 1. maj, 12. mart, 10. jun, (sve 1892. ), kao i 7. maj i 6. februar (1893. godine). Dedijer takođe navodi tvrdnje da je Broz bio Austrijanac rođen u Beču, pod imenom Franc Brož, kao i da mu je majka Marija. Svi ovi različiti termini pobuđuju velike sumnje. Sa druge strane, autor knjige "Enigma Broz" dr Matunović misli da je Josip Broz rođen u aristokratskoj porodici, i da to potvrđuju njegove navike i sklonosti.
-Znate li, možda, bravara ili "običnog" radnika koji igra bilijar, voli mačevanje i tenis i odlično svira klavir? - pita nas Stojanović.- Sa druge strane, suštinski deo knjige dr Matunovića je razgovor koji je vodio sa Brozom kada je ovaj bio u blago pripitom stanju, tokom Novogodišnje noći na dočeku 1976. godine. Tada je ovaj rekao svom ličnom lekaru: "Ako mislite da me poznajete i da znate ko je Tito, Vi se grdno varate. Znam da od početka želite da saznate sve o meni. Svestan sam i toga da više znate od drugih, ali Vi ipak ne znate ko je Tito, niti ćete to ikada saznati. Tita niko nije upoznao, niti će upoznati. Prestanite da se bavite mojom ličnošću. Pošto ste došli do nekih saznanja, time se zadovoljite. Zadržite se na tome, jer to će biti bolje za obojicu... Ja sam Faust, doktore. Eto, sad znate ko sam. Ne samo doktor Faust Getea, nego Faust svih Fausta...".
Naš sagovornik, iskusan astrolog Nikola Stojanović kaže da ga je veoma inspirisao trenutak kada je nastao ovaj tekst. Odmah je seo za kompjuter i izradio astrološku kartu tog razgovora, budući da je znao da je u pitanju bio 1. januar, negde posle ponoći.
- Mesec, Sunce i Merkur (razgovor) nalazili su se u znaku Jarca u šestom polju (zdravlje, doktor) Titovog horoskopa. Neptun (alkohol) u Strelcu tranzitira Titovo peto polje (zabave, proslave, žurke) u opoziciji sa Marsom, što ukazuje na Brozovljevo pijanstvo, a najznačajniji od svega je položaj retrogradnog Saturna na prvom stepenu Lava i Plutona na 11. stepenu Vage. Retrogradne planete najjače deluju na prethodni stepen sa kojeg dolaze, dakle tranzitni Saturn je u stvari bio na drugom stepenu Lava (tu se tačno nalazi Titov ascedent), a tranzitni Pluton prelazi sam vrh Titovog četvrtog polja. Zašto je sve to važno? Acedent predstavlja način na koji se predstavljamo drugim ljudima, a četvrto polje ono što intimno mislimo o nama samima. Saturn i Pluton su sigurno planete koje simbolišu mračne sile, tako da njihov tranzit, u trenutku tog razgovora, preko ascedenta i vrha četvrtog polja Titovog horoskopa potvrđuje tačnost tog razgovora.

Ključna Vaga
Titov horoskop o njegovom poreklu takođe govori vrlo neobične stvari. Kako objašnjava Stojanović, nečije porodično poreklo opisuje četvrto polje horoskopa, vladar tog polja, kao položaj Meseca. Titovo četvrto polje počinje u znaku Vage, a pri samom početku tog polja iz trećeg polja nalazi se konjunkcija Meseca i Saturna, što znači da je Brozova porodica (Mesec, četvrto polje) veoma stara (Saturn), i da potiče iz zemlje, ali i grada (četvrto polje) u znaku Vage. Položaj Venere, vladara četvrtog polja, u desetom polju (moć, vlast) u kojnunkciji sa Suncem i Jupiterom (vrhovna vlast, kralj), govori da Josip Broz potiče iz nekog grada u kojem žive carevi, kraljevi i aristokratija (Sunce, Jupiter). U doba njegovog rođenja jedina carevina i jedini grad u znaku Vage bili su Austrougarska monarhija i Beč.
-Neko će se zapitati otkud to da je Beč kao grad u znaku Vage - nastavlja Stojanović. - Tokom svog postanka svaki grad stekne simbole po kojima je poznat. Tako je Beč poznat po valcerima (ples u kojem se igrači vrte u krug), po parkovima (od kojih je najpoznatiji Prater), koji simboliše veliki okrugli točak (svi ostali gradovi imaju kvartove, a Beč "becirkove" - kružnu podelu grada)... Takođe, Beč je poznat po operi (Titova Venera u znaku Bika - glas, grlo), i bio je čuveni muzički centar (Venera), u kojem su živeli i stvarali Mocart, Hajdn, Betoven, Štraus, Šubert... Dakle, možemo zaključiti da je Broz rođen (četvrto polje) u Beču, gradu u kojem su živeli carevi i koji je poznat kao umetnički centar toga doba, što jasno opisuje konjunkcije Titove Venere sa Suncem i Jupiterom. Pošto je ova konjunkcija položena u znaku Bika (imanje, zemlja) to nam govori da su Titovi preci bili veliki zemljoposednici, vlastelini, a pošto se ta moćna konjunkcija nalazi u desetom polju (kraljevi, carevi), možemo da zaključimo i da je ta porodica vladala tom zemljom. Kao što znamo - Austrougarskom monarhijom su vekovima vladali Habsburzi.
Sa druge strane, Stojanović podseća da u horoskopu oca opisuje Sunce, aspekti Sunca, kao i njegov položaj u određenom polju horoskopa. A Brozovo Sunce (vlast) u kojnunkciji sa moćnim Jupiterom i Venerom, položeno u desetom polju (vrhovna vlast) govori o tome da je njegov otac imao vrhovni hijerarhijski položaj u Austrougarskoj. Kao što znamo, vrhovni položaj u toj državi imao je car Franjo Josif! Dakle, otac Josipa Broza nije niko drugi nego Franjo Josif lično! A pošto svi znamo da mu Broz nije zvanični sin, to znači da mu je on vanbračno dete. Da bi se to potvrdilo, u horoskopu Franje Josifa mora jasno da se vidi da je on imao vanbračnu decu.
-I to je jasno - nastavlja Stojanović.- Franjo Josif je rođen 18. avgusta 1830. godine u Beču u 7.17. Rođen je u znaku Lava (kraljevski znak), u podznaku Vage, a peto polje horoskopa, koje opisuje decu, počinje u znaku Vodolije. Astrološke knjige kažu da kada peto polje počinje u znaku Vodolije ikada se u tom polju nađe Uran, te osobe često imaju vanbračnu decu. Franjo Josif u svom petom polju ima Uran u znaku Vodolije na sedmom stepenu. Merkur, koji takođe simboliše decu, u njegovom horoskopu nalazi se u 12. polju, polju velikih tajni. To znači da postoji neka velika tajna u vezi sa njegovom decom.

A ko li je mogla da mu bude majka?- O tome govori položaj Meseca i Venere. Mesec (majka) u znaku Vage pri vrhu četvrtog polja (dvor) govori o tome da je bila dvorska dama, a Venera (ljubavnica) u konjunkciji sa Suncem i Jupiterom (car) govori o tome da je bila careva ljubavnica. Dakle, možemo da zaključimo da je Josip Broz bio vanbračno dete Franje Josifa i neke dvorske dame - zaključuje Stojanović.
Pošto se u horoskopu vidi apsolutno sve u životu jednog čoveka, Stojanović nam skreće pažnju i na to kako se uočava Brozova izmišljena priča o radničkom poreklu. Kako kaže, u horoskopu Saturn opisuje radničku klasu, a Titov Saturn je u znaku Vage. To je jedini znak u zodijaku koji je predstavljen metalnim predmetom (vaga, terazije), pa otud i priča da je, tobože - metalski radnik.

Zemljoposednici
- Titov tačan horoskop pronašao sam još 1996. godine - objašnjava Stojanović. - Ono što je mene bunilo u tom horoskopu bila je konjunkcija njegovog Sunca, Jupitera i Venere u njegovom desetom polju. Sunce (otac) u moćnoj konjunkciji sa Jupiterom i Venerom u znaku Ribe (imanje, zemlja) govori o tome da je njegov otac bio vladar, ali u isto vreme i da je bio veliki zemljoposednik (Bik).
Ta dilema je bila zbog mog nepoznavanja istorije Habzburške monarhije. Razrešenje te dileme - Titov otac je vladar (Sunce, Jupiter, Venera u desetom polju, polju vlasti), ali i veliki zemljoposednik - kasnije sam našao u knjizi A.J.R. Tejlora "Habzburška monarhija". Tejlor objašnjava da su habzburške zemlje bile kolekcija nasleđenih poseda, a ne država, a da su Habsburzi bili vlastelini, a ne vladari! Sada, iz ovog ugla, jasno mi je sledeće: Sunce (otac) konjunkcija Jupiter, Venera u znaku Bika (zemlja, imanje) opisuje oca vlastelina koji poseduje ogromno (Jupiter) imanje, zemlju (Venera), a Sunce na osmom stepenu (stepen kojim vlada znak Škorpije - nasledstvo) govori nam da su to nasleđeni (osmi stepen) posedi (Bik)!

Jugoslavija i TitoU horoskopu prve Jugoslavije (1. decembar 1918. godine, Beograd, 19.56 sati), vidi se da će jedan od vladara te države biti osoba koja nije rođena na njenom tlu. Kako objašnjava Nikola Stojanović, u horoskopu svake države vladara opisuje Sunce, kao i deseto polje. Sunce položeno u znaku Strelca (stranci) govori nam da će jedan od vladara te države biti stranac. Sunce je u trigonu sa Neptunom (špijunaža), što nam govori da je ta osoba vrhunski agent neke strane obaveštajne službe (Sunce u Strelcu). Sunce u konjunkciji sa Venerom (omiljenost, ljubav) položeno u petom polju (polje ljubavi) govori nam o tome da će taj vladar biti omiljen u narodu.
Deseto polje takođe opisuje vladara, pa vrh desetog polja u Ovnu (vladar Mars - rat) govori nam da ćemo imati vladara ratnika i da će taj vladar nositi neku vojnu titulu (Maršal Josip Broz Tito).
Poreklo tog vladara opisuje prvo polje horoskopa prve Jugoslavije, jer to je četvrto polje (poreklo) od desetog polja (vladar). Polje porekla vladara (prvo polje) počinje u znaku Lava (vladar, Sunce - kraljevi vladari), što nam govori da je on vladarskog porekla. U tom polju nalazi se Neptun, planeta laži, obmana, skrivanja, što znači da taj vladar krije tajnu (Neptun) o svom poreklu (prvo polje horoskopa Jugoslavije je četvrto polje - poreklo, do desetog polja - vladar).
Trigon (uspeh, sa uspehom) Neptuna i Sunca govori nam da je on (Sunce) uspešno (trigon) za svoga života krio tajnu o svom poreklu (prvo polje).

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.