Reklame


EKSPEDICIJA REŠAVA MISTERIJU

Grupa švedskih lovaca na blago kreće u istraživanje dubina Baltičkog mora, gde su letos, kako tvrde, otkrili olupinu svemirskog broda


STOKHOLM - Tajnu kriju mračne dubine Baltika.
Ekspedicija švedskih lovaca na blago sa Peterom Lindbergom na čelu ovih dana kreće na ponovni pohod u dubineBaltičkog mora jer veruje da je 19. juna prošle godine na dubini od 87 metara pronašla ostatke ogromnogsvemirskog broda! Obrisi misteriozne olupine neodoljivo podsećaju na legendarni svemirski brod „Milenijumski soko“ iz „Ratova zvezda“, kažu Šveđani.

Naime, ovi lovci na blago prošlog leta su pomoću posebne tehnologije otkrili okruglu olupinu prečnika 60 metara. Pored nje su bili tragovi dugi oko 400 metara, pa je izgledalo kao da je misteriozni objekat klizio dnom pre nego što se zaustavio. Nekih 200 metara dalje snimili su još jednu olupinu koja ima oblik diska. Lindberg smatra da je reč o objektima koji su preveliki da bi pali s nekog broda.

- U lovu na blago već 20 godina istražujem morska prostranstva i ovo je prvi put da sam video ovako nešto. Najpre smo pomislili da je veliki okrugli kamen, ili možda jato riba. Međutim, ubrzo smo shvatili da je reč o nečemu mnogo ozbiljnijem. To što smo dole videli, nije ništa prirodno niti je napravljeno ljudskom rukom - kaže Peter Lindberg.

Andreas Olson, iz švedskog Pomorskog muzeja, kaže da su ga ovi snimci zaintrigirali, ali da ne veruje da je reč oNLO.

- Tehnologija korišćena prilikom snimanja teško može da odredi da li je reč o objektu prirodnog porekla ili nečemu drugom. Na to utiču i prirodni uslovi poput temperature ili morskih struja, od kojih takođe zavisi kvalitet snimka - kaže Olson.


Tražili viski, a našli NLO?!

Grupa švedskih lovaca na blago zove se „Istraživači okeana“ i nije bila u potrazi za vanzemaljcima. Ona se, naime, bavi „češljanjem“ morskog dna na Baltiku u potrazi za netaknutim starim bocama s viskijem i sličnim pićima koje kasnije prodaju na aukcijama.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.