Reklame


Vozač autobusa Gevin Hil osuđen je na 17 meseci zatvora zbog toga što je iskoristio svoje vozilo kao oružje kako bi izgurao sa puta biciklistu Filipa Mida. Nakon rasprave na kružnom toku u Bristolu u Velikoj Britaniji, vozač je namerno nasrnuo na biciklistu koji je prilikom pada slomio nogu i povredio zglob.

Autobus koji je vozio Gevin Hil napušta mesto incidenta neposredno nakon što je brutalno udario biciklistu
Dvadeset devetogodišnji vozač autobusa Gevin Hil izjasnio se krivim za opasnu vožnju i nanošenje telesnih povreda biciklisti Filipu Midu.

Nakon kraće rasprave povodom toga ko ima prednost u saobraćaju, Hil je namerno udario biciklistu i katapultirao ga preko volana, tako da je ovaj pao i povredio se.

Čitav događaj zabeležile su kamere, a sudija Mark Horton ocenio je da se ne radi o nesrećnom slučaju.

- Iskoristili ste autobus kao oružje kako biste nasrnuli na Mida i zaplašili ga - rekao je sudija optuženom.


Filip Mid, inače otac dvoje dece, proveo je dve nedelje u bolnici i morao je da operiše koleno. Zabranjeno mu je da vozi bicikl četiri meseca.

- Mislim da je samo želeo da me zaplaši, ne verujem da je imao nameru da mi polomi kosti. Nije mi bitno kolika je njegova kazna, šta je učinjeno, učinjeno je. Važno mi je samo to da je priznao šta je uradio - rekao je Filip.

Gevin Hil je odmah dobio otkaz a njegov šef je rekao da kompanija "Bugler Coaches" za koju je vozač radio ne želi da on ikada više vozi njihov autobus.

VIDEO > Pogledajte dramatičan snimak trenutka u kojem autobus udara biciklistu:

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.