Reklame


Monika Hasing i Vilijam Robinson idu na osmogodišnju robiju jer bolesnog sina Vilija (8) nikada nisu odveli lekaru


KOLUMBUS - Gde će im duša?!
Monika Hasing (37) i Vilijam Robinson Senior (40), roditelji Vilija Robinsona (8) iz američke države Ohajo, koji je umro od limfoma, osuđeni su na po osam godina zatvora jer ga, iako ih je preklinjao, nisu odveli kod lekara i ostavili su ga da umre. Vili je kolabirao 22. marta 2008. Pre toga žalio se na jake bolove i slabost, molio je roditelje da ga odvedu lekaru, ali su oni to odbili.

Advokati su pokušali da ih odbrane tvrdnjama da nisu imali novca za dečakovo lečenje, ali taj izgovor nije prošao i oni su dobili najvišu kaznu za zanemarivanje deteta i negiranje potrebnog medicinskog tretmana. Utvrđeno je, naime, da su u to vreme dali 87 dolara da bi očistili svog ljubimca pitbula od buva!

Nadležne službe su u više navrata posećivale porodicu i apelovale na roditelje da dečaka odvedu lekaru jer su mu žlezde na vratu bile veoma otečene.

Oni su se, međutim, ubrzo preselili u drugi grad, gde je dečak ubrzo i umro.
- Nijednom ga nisu odveli kod lekara. Dečak bi danas trebalo da bude živ - rekao je tužitelj.

Tužilac je objasnio da je dečak žrtva nemara jer je umro od limfoma, vrste raka koja ima procenat izlečenja od 95 odsto ako se s tretmanom počne u ranoj fazi bolesti. To je takođe vrsta raka koja najčešće napada decu.

- Ovo je jedan od najtragičnijih slučajeva u mojoj karijeri. Kada sam čitao dokumenta, suze su mi izbile na oči - izjavio je tokom suđenja tužilac.

Par se tokom suđenja razveo, a njihovo četvoro preostale dece je kod usvojitelja i članova familije.



0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.