Reklame


Beograd - Kosovska vlada uložila milion evra u kampanju usmerenu ka poboljšavanju međunarodnog ugleda Kosova, što bi, kako smatraju u Prištini, trebalo da donese političku korist, ali i privuče strane ulagače.

Prizren u reklami za Kosovo na Si-En-Enu

Spot je umalo da je izazvao skandal, jer nije primećeno da je umesto natpisa "newborn" (novorođeni) greškom stavljeno "newporn" (novi porno).

Pre nego što je Kosovo proglasilo jednostranu nezavisnost 2008. godine, otkrivena je statua u Prištini sa natpisom "newborn", velikim žutim slovima, pa je vlada u Prištini odlučila da prikaže to u spotu.

Kada se spot najpre pojavio na Internetu pojedini korisnici su primetili da se ispod statue vidi reč "newporn".

Kosovska vlada je ubrzo utvrdila da su vandali isprskali sprej preko donjeg dela slova B plavom bojom zbog čega ono nije propuštalo dovoljno svetlosti.

Pred samo emitovanje na CNN, spot je redizajniran i pušten bez propusta. Spot u trajanju od 15 sekundi prikazuje se na televizijskoj mreži Si-En-En, po ceni od milion evra, preneo je RTS.

Prvi spot će biti prikazan dan uoči godišnjice jednostranog proglašenja nezavisnosti, a do kraja kampanje biće emitovana još tri spota.

VIDEO > Pogledajte reklamni spot za Kosovo na CNN-u:

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.