Reklame


Posle velike borbe sa snegom i ledenim talasom, građane Srbije očekuje borba sa bljuzgavicom po ulicama, jer će temperature uskoro preći nulti podeljak. Za nedelju je u Beogradu prognozirano čak plus 6 stepeni Celzijusa.
Ni sada nije lako na ulicama, a tek u nedelju na plus 6...
Velike naslage snega, kojim su u svim većim gradovima u Srbiji okovani trotoari i kroz koje se građani sada probijaju kako bi došli do prodavnice, autobusa, automobila... počeće da se tope.

- Pošto će temperatura tek neznatno preći u plus, sneg će se polako topiti i ta bljuzgavica može da potraje i petnaestak dana. Temperature konačno prelaze u plus. Sutra će jutro u Srbiji osvanuti sa mrazom, pre podne će biti sunčano, dok popodne sledi naoblačenje, a uveče i tokom noći sneg. Padaće prvo u Vojvodini, a onda i u celoj zemlji. Minimalna dnevna će biti od minus 17 do minus 8, a maksimalna plus 3 stepena - kaže meteorolog Nedeljko Todorović. 

I u Beogradu će jutro biti sunčano, a veče sa snegom. Jutarnja temperatura će biti minus 9, a maksimalna plus 3.

Todorović kaže da će narednih dana temperatura postepeno rasti. Posle 25. februara će možda biti još nekoliko ledenih dana, ali svakako ne kao do sada.

U većini gradova koji se nalaze na velikim rekama nadležni počinju pripremu za odbranu od eventualnih poplava, ali u Sektoru za vanredne situacije ističu da situacija još nije alarmantna.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.