Reklame


Luku Bojovića, vođu zemunskog klana, sinoć je u Valensiji uhapsila španska policija na osnovu informacije koju im je otkrio njegov najbolji prijatelj Miloš Petrović zvani Bata.
Luka Bojović, odao ga najbolji prijatelj
Bata važi za jednog od vođa srpskog podzemlja u Holandiji i najvećeg suparnika Sretena Jocića, poznatijeg kao Joca Amsterdam.

- Srpska policija je početkom novembra 2011. od Miloša Petrovića, koji u Holandiji služi zatvorsku kaznu zbog ubistva kuma Joce Amsterdama Srđana Miranovića, dobila informaciju o skrivanju Bojovića. Ta informacija je prosleđena kolegama u Španiji, koja je organizovala potragu u kojoj je Bojović uhapšen - kaže za “Blic” izvor iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.


Izvor našeg lista navodi da se na hapšenju Bojovića radilo poslednjih godinu i po dana.

- Ključna tačka potrage bile su informacije njegovog najboljeg prijatelja gde se Bojović krije. Miloš Petrović Bata je Bojovića uveo u posao sa drogom - objašnjava naš izvor.

Holandske vlasti teretile su Petrovića da je upravo iz zatvora organizovao likvidaciju Miranovića 12. januara 2006. u Moskovskoj ulici u Podgorici. Navodno je to učinio po nalogu Vilijama Holedera, holandskog šefa podzemlja, preko čije grupe je Bojović u ovu državu prebacivao neke svoje prijatelje.

Poslednji za kojeg se sumnja da ga je Bojović prebacio u Holandiju je Đorđe Prelić, navijač fudbalskog kluba Partizan koji je pravosnažno osuđen kao jedan od organizatora napada na navijače francuskog fudbalskog prvoligaša “Tuluza” u Beogradu i ubistvo Brisa Tatona.

Bojoviću se trag gubi nakon hapšenja dvojice pripadnika zemunskog klana, Sretka Kalinića i Miloša Simovića, u junu 2010.

Prva adresa Bojovića posle napuštanja Srbije 2010, prema operativnim podacima, bila je Španija. Postoje sumnje da je iz te zemlje odlazio za Južnu Ameriku i da je bio umešan u isporuke droge.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.