Reklame

Policija u Južnoj Africi locirala osobu koja bi mogla da bude Darko Šarić. Osoba za koju se veruje da je Šarić nalazi se najverovatnije u blizini Kejptauna, rekao predstavnik tamošnje policije.
Darko-Saric.jpg
Južnoafrička policija otkrila je osobu koja bi mogla da bude odbegli narkobos Darko Šarić i proveriće sa Interpolom i policijom u Srbiji i Crnoj Gori da li je reč o osobi optuženoj za šverc narkotika iz Južne Amerike, rekao je za podgorički Dan Mekintoš Polela, portparol južnoafričke službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Polela je potvrdio ranije napise da se osoba za koju južnoafrička policija veruje da bi mogla da bude odbegli Šarić nalazi "najverovatnije u blizini Kejptauna", ali nije želeo da saopšti druge detalje.
"On nije uhapšen, ali je predmet naše pažnje. I kada se obave provere sa Interpolom i vlastima Srbije i Crne Gore, preduzećemo dalje mere. Verujem da ćemo do ponedeljka dostaviti sav materijal. Posedujemo fotografije i druge dokaze o toj osobi, koje ćemo dati na uvid Interpolu i kolegama u Evropi, pa ćemo videti", rekao je Polela.
Polela je odbio da saopšti o kakvim dokazima je reč, tvdeći da za sada južnoafrička policija  može samo reći da "imaju osnova da veruju da je osoba o kojoj je reč zaista Darko Šarić".
"Naša je obaveza da proverimo o čemu se tu radi. Poznati su slučajevi begunaca iz Srbije, pošto je slučaj Saše Kovačevića, za koga se ispostavilo da je u Srbiji osuđen za ubistvo, izazvao dosta pažnje u Južnoj Africi", rekao je predstavnik južnoafričke policije.
Polela je objasnio da je južnoafrička policija nedavno rasvetlila važan slučaj u vezi sa srpskim mafijašima, navodeći da se proverama ispostavilo da je Saša Kovačević, u stvari, lažno ime Dobrosava Gavrića, osuđenog u Srbiji za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.