Reklame


Španski mediji, osim “Las provincias” iz Valensije, u svojim štampanim izdanjima nisu posvetili mnogo pažnje hapšenju Luke Bojovića, Vladimira Milosavljevića i Siniše Petrića, ali je u petak uveče u centralnom dnevniku španske državne televizije dat opširan prilog sa snimkom hapšenjem na kome se u jednom trenutku vidi Bojović kako nekome namiguje. Objavljena je i slika Zorana Đinđića jer je u svim naslovima u španskoj štampi naglašeno da je “uhapšen ubica srpskog premijera”.
Restoran „Botega La Paz“ u kome su uhapšeni srpski kriminalci
Lokalni list iz Valensije “Las provincias” navodi da su trojica uhapšenih bili “redovni gosti” poznatog restorana „Botega La Paz“, a koji se nalazi Ulici Markez de dos Aguas.

Španski specijalci su u četvrtak pustili Bojovića i ekipu da se opuste i obilno ručaju: pršuta, sir i zelene papričice u soli (“pimientos de padron”) za predjelo, tunjevina i meso pečeno na vreloj kamenoj ploči, sedam piva i tri boce dobrog vina, plus desert. Kelner Nuno Fonseka naplatio je 340 evra neki minut pre nego što je upalo najmanje 10 policajaca.


- Uleteli su i okružili sto za kojim su sedeli uhapšeni. Zatražili su im dokumenta. Jedan od trojice pokušao je da se suprotstavi policiji, ali je sve trajalo jako kratko. Policajci su se bacili na njih i stavili im lisice. Bojao sam se da će biti loma inventara, ali nije bilo nikakve materijalne štete - posvedočio za lokalni list „Fonseka“.

Jedan od retkih gostiju u restoranu ispričao je da je namerovao da zove 112, službu za hitne intervencije, jer je mislio da je u pitanju mafijaški obračun, pošto su policajci bili u civilu, ali jedan je pokazao policijsku legitimaciju.

Hose Visente Lazaro, šef sale u restoranu, rekao je da je Bojovića prvi put video pre otprilike godinu dana i da je vrlo često dolazio u restoran, nekada i po četiri ili pet puta nedeljno. Drugi kelner Bikaš Bhata izjavio je da mu je Bojović rekao da ima “građevinsku firmu”, ali je kelner dodao “kako je od prvog dana verovao da se bavi nekim nedozvoljenim poslom”.

U analizi vesti kaže se da se hapšenjem ove trojice stavlja tačka na slučaj koji je, u saradnji sa policijama Srbije i Holandije, praćen godinu i po dana. Sledi detaljni opis zločina za koje se sumnja da su ih počinili uhapšeni sa posebnim akcentom na Luku Bojovića koji se navodi kao ubica Zorana Đinđića i kao pripadnik ozloglašenih Arkanovih „Tigrova“.

Policija je odavno bila na tragu Bojoviću. Praćeni su njegova žena i deca, braća i njegov najbliži saradnik Milosavljević. Imali su rezidencije u samoj Valensiji i okolini Alikantea i u Las Palmasu na Kanarskim ostrvima. Milosavljević je u četvrtak leteo sa Las Palmasa u Madrid odakle je produžio za Valensiju da bi se sastao sa Bojovićem i Petrićem. Prema “Las provincias”, na ručku je bila još jedna osoba, ali policija nije saopštila o kome se radi, niti da li je zadržana u pritvoru.

Posle hapšenja, Bojović je odveden u stan na 9. spratu u kome je živeo u Ulici Nino Bravo 3, a taj prostor je detaljno pretresen. Policija je odnela nekoliko kutija sa dokumentacijom. Komšije su bile iznenađene jer Bojović nije pobuđivao njihovu sumnju.

Španski mediji preneli su zahvalnost srpskog ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića španskom kolegi Horhe Fernandesu Diasu.

Uhapšeni će dati iskaz dežurnom sudiji državnog tužilaštva Fernandnu Andreu.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.