Reklame

Bivši telohranitelji lidera LDP svedoče o njegovoj bahatosti, drogiranju u kolima, razbacivanju novcem, maltretiranju odanih saradnika.


"Otac sam dvoje dece, radio sam kao policajac i zbog čistog obraza svoje porodice i ličnog morala morao sam da odem od Čedomira Jovanovića, koji je od nas, njegovih telohranitelja, tražio da se ponašamo kao razularena banda", u ekskluzivnoj ispovesti za Kurir tvrdi Vladimir Maćešić (33) iz Zemuna, doskorašnji telohranitelj lidera LDP.
On i njegov kolega Dalibor Janjušić (33), koji je takođe dao otkaz Jovanoviću, kažu da su odlučili da iznesu pravu istinu o lideru LDP, uz koga su bili skoro 24 sata dnevno, jer ih je ohrabrio otvoreni intervju koji je našem listu dao biznismen Nikola Sandulović.

Drogiranje

- Smetali su nam njegovo ponašanje i zahtevi da se ponašamo kao kriminalci, da plašimo ljude po ulicama ... Bolo je oči i njegovo bahato razbacivanje novcem, dok narod jedva sastavlja kraj s krajem - kažu Maćešić i Janjušić.

Maćešić je uz Jovanovića bio od prošlog septembra, a Janjušić od 2004, s tim što je jedno vreme obezbeđivao i Vladimira - Bebu Popovića. Napustili su ga juna ove godine.

- Posle glasina da je narkoman, svih sumnji i i problema koje je pravio, zatekli smo ga kako šmrče na zadnjem sedištu džipa. Zaustavili smo auto i rekli: "Ovo je kraj!" Posle toga celo obezbeđenje je Čedi dalo otkaz. Urlao je, histerisao, pretio svojim vezama u policiji i odbio da nas isplati. Uzeli smo džip i rekli da će ga dobiti nazad kad nam isplati pošteno i krvavo zarađene plate. Doneo je novac posle samo dva sata i mi smo mu vratili džip - tvrde Maćešić i Janjušić.

Oni kažu da se Jovanović i pre toga ponašao čudno.

- Bio je hiperaktivan. Spava po samo nekoliko sati, a normalnom čoveku je potrebna konjska snaga da izdrži taj tempo. Jednom su nas ispred restorana "Ke pasa" zaustavili policajci zbog rutinske kontrole. Čeda je počeo da histeriše, da ih vređa i da se svađa. Ćušnuo je nešto kroz prozor, a zatim izašao iz auta i sjurio se sam u restoran - pričaju bivši Čedini telohranitelji.

Osim toga, tvrde oni, lider LDP je povremeno nosio pištolj.

- Ali, najviše nam je smetala njegova bahatost. Tražio je od nas da vozimo kao manijaci, da ulećemo u makazice, sečemo kolone vozila, prolazimo kroz crveno svetlo ... Kada bi nas policija zaustavila, svađao se i vređao ih, pa je tako i nama pravio probleme - pričaju Maćešić i Janjušić.

Oni, međutim, otkrivaju i drugu stranu Jovanovićeve ličnosti - njegovu ljubav prema luksuzu i raskošnom životu.

- Čeda je stalni gost "Dake", "Mitologije", "Lagusta", "Dorijana Greja", "Pastisa" ... U ovim restoranima je ostavio desetine hiljada evra. Njegovi skromniji dnevni troškovi nisu bili manji od 1. 000 evra. Na ručkove je ponekad vodio i po petnaestak svojih prijatelja. Šampanjac "moet" i "dom perinjon", od i 250 500 evra, tekli su u potocima. Čeda ne štedi ni na garderobi, pa smo mu svakih nekoliko dana kupovali italijanska odela i cipele, a ima i kolekciju od nekoliko izuzetno skupih satova. Najjeftiniji sat je vredan 20. 000 evra - pričaju ogorčeno njegovi bivši telohranitelji.

Bebin kofer

Na pitanje otkud Jovanoviću tolike pare, kažu da Čeda svakodnevno obilazi svoje finansijere.

- Novac mu kaplje sa svih strana. Preuzimanju novca nismo prisustvovali, ali je pred nama brojao pare iz koverti i torbi. Kroz ruke mu prolaze bukvalno milioni! On i Beba su se često sastajali u najvećoj tajnosti. Ponekad bi u mimohodu, iz automobila, razmenjivali torbe. Da li je u njima bio novac ili nešto drugo, ne znamo - kažu Maćešić i Janjušić.

Oni ističu da su prihvatili da obezbeđuju Čedu verujući da je sledbenik ideje 5. Oktobra i politike koju je vodio Zoran Đinđić.

- Vremenom smo shvatili ko je on. Kada bismo pomenuli pokojnog Đinđića, rekao bi nam: "Pustite Zorana, on je deo prošlosti. Sada je moje vreme "Tvrdimo da Čeda više nema kontakte s porodicom pokojnog premijera - pričaju naši sagovornici..

Prema njihovim rečima, Jovanović je bahat i prema svojim saradnicima, a smučilo im se i njegovo sprdanje sa biračima.

- Jednom nam je, tokom predizborne kampanje početkom godine, pokazao žuljeve na rukama i rekao kako je zezao seljake: "Pokažem im ruke i kažem: 'Vidite, i ja se mučim'" - ogorčeno zaključuju bivši telohranitelji lidera LDP. [Antrfile]

DAO 300. 000 € ZA BLINDIRANI "AUDI"

Čedomir Jovanović, tvrde naši sagovornici, svoje obezbeđenje plaća lično, i to u kešu.

- Zanimljivo je da smo uvek dobijali nove novčanice sa serijskim brojevima koji idu jedan za drugim. Na obezbeđenje mesečno daje od 7. 000 do 10. 000 evra. Tome treba dodati i dva džipa od po 20. 000 evra i blindirani "audi A8" sa sedmim stepenom blinde, koji košta oko 300. 000 evra - tvrde Jovanovićevi bivši čuvari.

0 коментара:

Постави коментар