Reklame


Lekari iz Užica uhapšeni zbog sumnje da su od direktora firmi koja prodaju ortopedska pomagala uzeli novac


UŽICE - Prevara!
Četvoro lekara Opšte bolnice u Užicu uhapšeno je zbog sumnje da su uzeli mito od 10.000 evra da bi upućivali pacijente da uzimaju ortopedska pomagala od dve firme, čiji su direktori takođe završili iza rešetaka.

Privedeni su fizijatri Divna T. (40) i Ana B. (49), načelnica Odeljenja fizijatrije Snežana P. (57) i ortoped Goran J. (43). Lisice na ruke stavljene su i direktoru preduzeća „Ortopedija MC“ iz Beograda Marku C. (28), direktoru firme „Ortopedija luks“ iz Kragujevca Nikoli L. (31), kao i vozaču Miodragu M. (59), a krivičnom prijavom obuhvaćen je i Miroslav L. (61), saopštio je juče MUP Srbije.

- Lekari su od juna 2011. do 15. januara ove godine, u dogovoru s Markom C. i Nikolom L., upućivali svoje pacijente da ortopedska pomagala, kao što su natkolene i potkolene proteze, stabilizacione ortoze i kolica, nabavljaju od njihovih firmi. Za tu uslugu doktori su od direktora „Ortopedije luks“ i „Ortopedije MC“ uzeli mito od oko 10.000 evra. Istovremeno, isporučena pomagala te dve firme naplaćivani su od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje - kaže izvor Kurira iz istrage.

(Z. N.)

Ko je sve primio mito

- Divna T. je od Marka C. primila mito od 17.000 dinara, a od Nikole L. 31.000 dinara.
- Snežana P. sumnjiči se da je od Marka C. primila mito od 15.000 dinara.
- Ana B. tereti se da je od Marka C. primila 5.000 dinara, a od Nikole L. 150 evra.
- Goran J. je od Nikole L. i Miroslava M. primio mito od 8.660 evra i 80.000 dinara.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.