Reklame


Nalazila se u ćošku kuhinje, spavala je pokrivena ćebetom, kaže dr Seido Kačka


BEOGRAD - Fenomen!
Jedina iz porodice Reka koja je preživela kosovski pakao urušavanja kuća pod teretom snežne lavine u goranskom selu Restelica kod Dragaša je petogodišnja AmseraDoktor Seido Kačka kaže da je bio u pratnji vojnika kosovske službe koja je učestvovala u akciji spasavanja 11 članova porodice i da je upravo on taj koji je devojčici prvi ukazao pomoć.

- Nalazila se u ćošku kuhinje, spavala je pokrivena ćebetom. Izveo sam je iz ruševina i krenuo put bolnice. Četiri puta smo morali da promenimo automobil jer smo se stalno zaglavljivali. Sve vreme mi je bila u rukama - kaže za Kurir dr Seido Kačka i naglašava da je fenomen to kako je uspela da preživi 13 sati pod snegom i šutom.


- Prvo što mi je rekla bilo je „striče“ i pitala me je gde može da mokri. Odgovorio sam joj da piški u pidžamu, da ću joj kasnije kupiti sve novo. Bilo je jezivo i dirljivo - priča Kačka i dodaje da su devojčici ustanovljene promrzline prvog stepena na obe šake.
Ona se, kaže doktor, nalazila u istoj prostoriji sa svojom majkom, ocem i trogodišnjim bratom koji su zbog velike hladnoće izgubili živote.

(S. I.)

Stipendija od Tadića

Po nalogu predsednika Srbije Borisa Tadića, Narodna kancelarija predsednika Republike pomagaće Amseru do njene 18. godine.
Sahranjeno devet članova porodice Reka

Na seoskom groblju u mestu Restelica u opštini Dragaš, na jugu Kosova i Metohije, u ponedeljak jesahranjeno devet članova porodice Reka, poginulih u snežnoj lavini koja se u subotu obrušila na desetak kuća u tom selu.
Koordinator za saradnju sa medijima u opštini Gora Nazim Mehmedi, izjavio je Tanjugu da je sahrani tragično stradalih prisustvovalo oko 3.000 ljudi, mahom stanovnika ovog područja.
U snežnoj lavini u mestu Restelica, u opštini Dragaš, stradala je skoro cela porodica Reka - od 11 članova desetoro je poginulo, od kojih je devet pronađeno, a za telom mladića Seldina Reke se još traga.

Lavina je pokrila desetak kuća u ovom selu, od kojih su samo dve bile naseljene, i u kojima je živelo 11 osoba.
Lavina koja se obrušila na kuće visine je oko 10 metara, a prečnika 500 metara.
Ministarstvo za Kosovo i Metohiju uputilo je hitnu pomoć od dva miliona dinara porodicama nastradalih od lavine koja je pogodila selo Restelica kod Dragaša i porodicama poginulih izrazilo duboko saučešće.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.