Reklame


Dugo pripremana voštana figura Novaka Đokovića konačno je otkrivena u muzeju u Jagodini. I iznenadila je sve jer retko ko misli da liči na prvog tenisera sveta. „Da nije Đoković prisustvovao otvaranju, ne bih znao da je ovo njegova voštana figura. Ipak, možda bih provalio samo zbog majice“




Novak Đoković u originalu
Da je Novak ispao džek i da nije čak ni prokomentarisao figurnu primetili su mnogi naši čitaoci. Tako je Mimica napisao(la):

„Čini mi se da figura nije verodostojna, ali je mnogo važnije što je ispoštovao građane Jagodine. HVALA ĐOKOVIĆU“

Malo Jagodinaca je videlo figuru jer je postavljena neposredno pred Đokovićev dolazak.

- Meni se sviđa. Možda nije baš u originalu skinuta, ali je verna. Još više mi se sviđa ceo taj potez, njegov dolazak. Novak je velika zvezda. Videla sam ga kada je došao, skroman je. Deluje sitnije nego na televiziji. Ali zaista, kada je došao, osetilo se u vazduhu koliko je veliki. Oduševljena sam jer smo imali tu priliku da ga vidimo i da nam da autogram, da nam se obrati - kaže Aleksandra Šupić, koja je došla da poseti muzej i vidi Novakovu figuru.

Figuru Novaka Đokovića izradio je vajar iz Beograda Svetomir Radović.

- Dobio sam iz njegovog kluba kompletnu opremu, dres i patike koje je nosio. Mogli smo da dobijemo novu opremu, ali to nije to, oprema treba da bude njegova, koju je nosio. Reket je “Head speed pro” i oštećen je sa strane, onako kako ih ošteti kada on izvodi svoj karakterističan pokret i baca reket. Na unutrašnjem delu reketa piše „Novak“. On je visok 1,88 plus tri centimetra đon patika i to je oko 1,91 metar - objašnjava Radović koji je ipak izradio figuru koja je viša od Novaka i koja ima istureniju bradu nego original.

A ni visina ne odgovara: Nole pored figure u natprirodnoj veličini

U svetu se figure prave tako što osoba ostavi svoj otisak i otisak tela. Međutim kod nas to nije slučaj, pa se figure izrađuju na osnovu fotografija i video-snimaka.

Muzej voštanih figura, osim prizemlja gde je izloženo ukupno 29 figura, ima i galeriju na spratu. Ranije je bilo najavljeno da će svoje mesto u ovom muzeju pronaći i figure Borisa Tadića i Cece Ražnatović, ali to je sada u domenu planova za neke naredne godine.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.