Reklame


Kad su Miroslav i Jelena doveli dete kod pedijatra, mališan od mesec dana imao manje kilograma nego na rođenju. Sestru bliznakinju lekari spasli od smrti


NOVI SAD - Užas!
Protiv Miroslava (40) i Jelene M. (32) iz Novog Sada policija je podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da se nisu brinuli o svojoj bebi rođenoj 21. decembra, što je na kraju dovelo do smrti deteta! Protiv roditelja policija je podnela krivičnu prijavu i posle saslušanja pustila ih je na slobodu.

- Jelena je krajem prošle godine rodila zdrave blizance, dečaka Vuka i devojčicu Mašu, ali se nisu na dobar način starali o svojoj deci, pa su mališani prvi mesec svog života proveli u potpuno neadekvatnim higijenskim uslovima, u kući u kojoj nije bilo ni grejanja ni vode - kazao je izvor Kurira.

Niko nije mogao ni da nasluti horor koji se dešavao u stanu nesavesnih roditelja sve dok oni 23. januara nisu odveli malog Vuka u Dom zdravlja na Klisi.

- Roditelji su rekli lekarima da je dete, navodno, progutalo mleko pa se zagrcnulo! Međutim, kad je video malog Vuka, pedijatar se zaprepastio! Naime, dete je imalo manje kilograma nego mesec dana ranije na rođenju! Odmah su pozvali Hitnu pomoć, koja je mališana prevezla do Dečje bolnice. Beba je smeštena na intenzivnu negu, ali, nažalost, lekari nisu uspeli da ga spasu i dečak je iste večeri umro! Prema lekarskom izveštaju, mališan je umro od teške infekcije, pothranjenosti i od ugruška mleka u plućima. Bio je sav u ranama zbog prljavštine - kaže izvor Kurira.

Kad su Miroslav i Jelena lekarima u Dečjoj bolnici rekli da imaju i ćerku, doktori su insistirali da i devojčicu dovedu na pregled.
- Otac je sutradan doveo devojčicu, a kad su je lekari videli, zanemeli su od šoka! I devojčica je bila lakša nego na rođenju i takođe izuzetno zapuštena. Zadržali su je u bolnici, ali ona nije životno ugrožena - kaže naš izvor.

Prema oceni lekara, deca su držana u izuzetno nehigijenskim uslovima, a zbog sumnje da je smrt nastupila usled nepružanja pomoći, protiv bračnog para Miroslava i Jelene M. podneta je krivična prijava.

Slađana Stojanović


Tragedija i u Svilajncu

Slična tragedija dogodila se prošle nedelje u Svilajncu, gde je u porodičnoj kući nađeno telo petogodišnje Anđele B. Obdukcijom je utvrđeno da je devojčica umrla zbog neuhranjenosti. Kako je Kurir pisao, Anđela je bila toliko neuhranjena da joj je na nekoliko mesta pukla koža!

Imaju još troje dece

Miroslav i Jelena, osim Vuka i Maše, imaju još troje dece.
- Oni su u policiji rekli da ne rade nigde i da u kući nemaju ni vodu, ni struju, ni grejanje, te da je to razlog što su im deca neuhranjena i zapuštena - rekao je izvor Kurira.
Dete bilo u ranama

Prema lekarskom izveštaju, mališan je umro od teške infekcije, pothranjenosti i od ugruška mleka u plućima. Bio je sav u ranama zbog prljavštine - kaže izvor Kurira.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.