Reklame

Igor Panarin ( Foto : Fakti )
Voksal Kros , sedište MI6 u Londonu
Destabilizacija Bliskog i Srednjeg Istoka, a ni vojna intervencija NATO protiv Libije koje je organizovala britanska obaveštajna služba MI-6, za sada nisu uspele da poboljšaju situaciju u SAD (svaki sedmi stanovnik Amerike gladuje) i u Velikoj Britaniji
Počela je bankarska kriza u evrozoni koja vodi skorom bankrotstvu najvećih banaka u SAD, Velikoj Britaniji i Francuskoj
MI-6 je, da bi spasila zapadne banke, i odlučila da ponovi svoj scenario raspada Rusije iz februara 1917. godine
Pod rukovodstvom analitičari Bžežinskog, Oksfordskog i Jejlskog univerziteta, kao i specijalni Analitički centar MI-6, koji se nalazi 100 km od Londona (gde je bio sačinjen i plan pomoći Nemačkoj da napadne SSSR) razradili su operaciju "Ciklon-3" o blokiranju integracionih procesa Evroazijske Unije
Interes da se spase ljudska civilizacija zahteva tesni savez i dejstva državotvornih lidera Rusije i SAD
Asanž - agent britanske obaveštajne službe MI-6, indikator je početka drugog svetskog informacionog rata. Glavni cilj je - likvidacija alternativnog modela svetskog razvoja
Nemačka i Rusija su dve velike evropske zemlje koje moraju da predlože zajednički plan aktivnosti za spasenje Evrope. Rusko-nemački Savez jedinstva je - najvažniji faktor izlaza sveta iz ćorsokaka globalne krize
Naš integracioni projekat je prostor od Škotske (Rusija treba da prizna nezavisnost Škotske godine 2014.) Do Novog Zelanda. Samo se tako može spasiti Evropa
Treća etapa projekta je: pristupanje Srbije i Crne Gore Evroazijskoj Uniji (do decembra godine 2016.). Tada treba da se pojavi četvrti centar Evroazijske Unije - Beograd
(Teze istupanja na Akademiji Upravljanja pri predsedniku Republike Belorusije)

Svet, u kome je dominantna ideologija KOLONIJALNI LIBERALIZAM, nalazi se u dubokoj sistemskoj krizi. Izvor savremene krize, koji se nalazi u SAD, pokušali su da 2011. godine "prebace" u Evropu, iako se Amerika ponovo nalazi na granici bankrotstva koje se predviđa za februar 2012. godine.

Destabilizacija Bliskog i Srednjeg Istoka, vojna intervencija NATO protiv Libije koje je organizovala britanska obaveštajna služba MI-6, za sada nije uspela da poboljša situaciju u SAD (svaki sedmi stanovnik Amerike gladuje) i u Velikoj Britaniji (setimo se avgustovskih pogroma u Londonu). Počla je bankarska kriza u evrozoni koja vodi skorom bankrotstvu najvećih banaka u SAD, Velikoj Britaniji i Francuskoj.

MI-6 je baš i odlučila da ponovi svoj scenario raspada Rusije iz februara 1917. godine da bi spasila zapadne banke. Glavni ideolog početka drugog svetskog informacionog rata je agent britanske obaveštajne službe MI-6 Z. Bžežinski koji je duboko usađen u političku elitu SAD.

Pod njegovim rukovodstvom su analitičari Oksfordskog i Jejlskog univerziteta, kao i specijalni Analitički centar MI-6, koji se nalazi 100 km od Londona (gde je upravo bio sačinjen plan pomoći iznenadnom napadu fašističke Nemačke na SSSR 22. Juna godine 1941.) Izradili operaciju " Ciklon-3 "o blokiranju integracionih procesa Evroazijske Unije.

Zbignjev Bžežinski

Operacija je počela u oktobru 2011. godine odmah nakon pojavljivanja u javnosti konceptualnog članka V. Putina od 3. oktobra u listu Izvestija "Novi integracioni projekat za Evroaziju je budućnost koja se sada rađa". U prvoj etapi oparacije iz Londona u Moskvu je doputovao M. Gorbačov sa "konsultantima" koji bi mogao brzo da ubaci nekadašnje svoje bivše kadrove iz CK KPSS na niz ključnih državnih struktura, kao i u rukovodstva vodećih sredstava javnog informisanja. Zatim je u Moskvu 14. januara 2012. godine došao novi ambasador SAD M. Mekfol čiji zadatak je i koordinacija delatnosti sa NVO, "borcima za ljudska prava" i blogerima koji za to dobijaju grantove od SAD i Velike Britanije. On je 17. januara ove godine organizovao susret sa opozicijom radi izučavanja nastale situacije.

         2. Integracija Evroazije - izlazak iz ćorsokaka

Evroazijska Unija treba da ima ČETIRI prestonice - Sankt-Peterburg, Alma-Atu, Kijev i Beograd.

Da bih inspirisao intelektualnu diskusiju, evo trojne formule integracije:

1. Duhovne vrednosti religija Evroazije (praoslavlje, islam, budizam);

2. Ruski kosmizam;

3. Opšteevropski nacionalizam.

IDEOLOGIJA EVROAZIJSKE UNIJE - IDEOLOGIJA TRI (3) D

► DUHOVNOST
► DRŽAVNOST
► DEMOKRATIJA

         3. Carinska Unija i ODKB: praksa integracije u Evroaziji

Na evroazijskom ekonomskom i odbrambenom prostoru poslednjih godina traje aktivni proces koji je inicirala Rusija.

Od 1. januara 2011. godine u okviru Carinske unije (Rusija, Belorusija, Kazahstan) funkcioniše jedinstvena carinska teritorija sa potpunom slobodom kretanja robe (osim specifične robe koja je pod zabranom i ograničenjima). Na primer, to su narkotička sredstva ili druga roba.

Voksal Kros, sedište MI6 u Londonu

To je već dovelo do naglog porasta robne razmene u Carinskoj Uniji za 43 odsto! Osnivanje Carinske Unije znači povećanje tempa ekonomskog rasta za jedan i po put.

ODKB postepeno jača. Veliki integracioni uspeh u evroazijskoj odbrambenoj sferi postale su Kolektivne snage za operativno reagovanje (KSOR).

Petodnevni rat, avgustu 2008. na Kavkazu, pokazao je da je suštinski pomak u borbi protiv spoljašnje informacione agresije ostvaren u ODKB-u u decembru 2010. godine. Događaji u Libiji (npr. insceniranje juriša u Tripoliju, što je BBC-pripremio u Kataru, a sve preneli svetski mediji) zahtevaju brzu stvaranje kolektivnog informacionog sistema bezbednosti država-članica ODKB.

4. Sloveno-turanski Savez, koji je osnovan na ideologiji sabornosti prvog cara Moskovske Rusi Ivana Groznog koji je objedinio dve legitimne grane evroazijske vlasti - Rjurikoviče i Čingizidove.

5.. Pravoslavno-islamski Savez

Dve najveće religije Evroazije dugo vremena bez sukoba egzistiraju na evroazijskom prostoru. To je jedinstveno svetsko dostignuće. Pravoslavno-islamski savez je neophodan za formiranje evroazijskog jedinstva.

6. Katolički Rim - saveznik Rusije na poslu Evroazijske integracije

Nakon što je na čelo Vatikana stao iseljenik iz Minhena pojavile su se realne pretpostavke za početak konstruktivnog pravoslavno-katoličkog dijaloga.

Intelektualci najvećeg katoličkog univerziteta u Milanu u maju 2010. godine sa interesovanjem su se upoznali sa mojom idejom formiranja prvoslavno-katoličkog modela svetskog razvoja. Taj dijalog je nastavljen na mnogim katoličkim univerzitetima, sve do Rio de Žaneira i sl.

Poslednji politički događaji u Mađarskoj, koji su vezani za donošenje novog Ustava, govore o porastu uticaja katoličanstva u mnogim evropskim zemljama. Potpuno je sazrelo stvaranje nove evropske strukture unutar EU sa uslovnim nazivom "Katolička liga". U Katoličku ligu Evropske Unije mogle bi da uđu mnoge zemlje i regioni ujedinjene Evrope - Italija, Španija, Irska, Francuska, Austrija, Mađarska, Češka, Slovačka, Bavarska, Poljska, Portugalija, Slovenija.

Svrsishodno je takođe postepeno premeštanje centra EU iz Brisela u Minhen i Krakov.

7. O potencialnom raspadu SAD i Savezu državotvornih lidera Rusije i SAD

Istupio sam 1998. godine sa hipotezom o mogućem raspadu SAD 2010. na šest delova.

Osnivanje Pokreta čajanka, u proleće 2009. godine, sprečilo je raspad SAD. Pokret se zalaže za očuvanje duhovno-moralnih vrednosti, jačanje porodice i sl. (Pred aktivstima pokreta govorio sam u Teksasu u novembru godine 2009.).

Predstavnici ovog pokreta ostvarili su ubedljiv rezultat na američkim izborima 2. novembra 2010. godine, a Ron Pol trenutno učestvuje na američkim predsedničkim izborima.

Smatram da se već duže vreme u američkoj političkoj eliti vodi žestoka borba. U tom smislu, čini mi se da je decembar 2007. godine bio prelomni momenat u unutarelitnim političkim odnosima. Postepeno su počeli da dominiraju oni ljudi koji se stvarno zalažu za nacionalne interese SAD kao samostalne i nezavisne države od Britanske imperije. Uslovno sam ih nazvao "državnicima".

Američke specijalne službe počinju da se oslobađaju tajnog upravljanja britanske obaveštajne službe MI-6. Državnici SAD su pomogli Rusiji da u avgustu 2008. godine pobedi i spase narod Južne Osetije od genocida.

Interes da se spase ljudska civilizacija zahteva tesni savez i dejstva državotvornih lidera Rusije i SAD.

8. Drugi svetski informacioni rat - rat protiv Rusije

Rezultat prvog svetskog informacionog rata (koji je vođen od 1941 do 1991.. Godine) je uništenje SSSR-a. Asanž - agent britanske obaveštajne službe MI-6, indikator je početka drugog svetskog informativnog rata. Medijsko insceniranje juriša na Tripoli koji su organizovali saradnici "Al Džazire" u Kataru koji su dejstvovali, po svoj prilici, uz britansku MI-6 - nova tehnologija.

Glavni cilj drugog svetskog informativnog rata je likvidacija alternativnog modela svetskog razvoja, a on se u korenu razlikuje od modela liberalnog kolonijalizma. Alternativni model razvoja sveta pobedio je u Kini, Brazilu, Indiji i Rusiji i to je 2010. godine postalo konačno očigledno. Pokušaji da se pokrene treći svetski rat (nuklearni rat Indije protiv Pakistana, Izraela protiv Irana i sl.) Propao je. I tada je u borbu za spasenje liberalnog kolonijalizma (modela koji se zasniva na robstvu i narkotrgovini) krenula oštri, tokom vekova provereni - informacioni rat.

9. Rusko-nemački savez - spas Evrope

Evropska kriza se zaoštrava. Optimalna varijanta spasa jedinstvene Evrope je rusko-nemački savez.

Nemačka i Rusija su dve velike evropske zemlje koje moraju da predlože zajednički plan aktivnosti za spasenje Evrope.

Rusko-nemački Savez jedinstva je - najvažniji faktor izlaza sveta iz ćorsokaka globalne krize. Vreme je da se setimo Hanzenskog saveza čija je prestonica bio slovenski grad Libek.

Upravo je iz regije Libek na Rus došao knez Slovena-Bodriča Rjurik - sin Umile ćerke novgorodskog kneza Gostomisla, osnivač drevne ruske države.

U savezu sa nemačkim gradovima Hamburgom i Bremenom, slovenski Libek je činio snažni ekonomski centar evropske integracije u KSIII-KSVII veku.

Dve najveće organizacije našeg kontinenta - Evropska Unija (čiji je lider - Nemačka) i ona koja se osniva Evroazijska Unija (čiji je lider - Rusija), - zasnivaju svoja uzajamna dejstva na pravilima slobodne trgovine i zajedničkog sistema regulisanja, objektivno su (i sa odnosima sa trećim zemljama i regionalnim strukturama) sposobne da šire ove principe na prostor od Atlantika do Tihog okeana.

Naš integracioni projekat je prostor od Škotske (Rusija treba da prizna nezavisnost Škotske godine 2014.) Do Novog Zelanda. Samo se tako može spasiti Evropa.

Algoritam osnivanja Evroazijske Unije:

• Prva etapa. Savez tri države (Rusija, Belorusija, Kazahstan) se pretvara u Evroazijsku Uniju 30. decembra 2012. godine.

• Druga etapa. Ulazak u Evroazijsku Uniju Ukrajine, Jermenije i Tadžikistana (do 30 decembra 2013.. Godine). Pojava trećeg centra Evroazijske Unije - Kijeva.

• Treća etapa. Pristupanje Srbije i Crne Gore Evroazijskoj Uniji (do decembra godine 2016.). Pojava četvrtog centra Evroazijske Unije - Beograda.

• Četvrta etapa. Pristupanje Evroazijskoj Uniji Kirgizije, Mongolije, Uzbekistana (30 do. Decembra godine 2014.).

• Peta etapa. Pristupanje Turske, Škotske, Novog Zelanda, Vijetnama i mnogih drugih zemalja

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.