Reklame


POŽAREVAC - Učenik sedmog razreda u Osnovnoj školi “Kralj Aleksandar Prvi” u Požarevcu silovao je druga iz odeljenja, inače dečka blago zaostalog u razvoju.
Pasaž zgrade „Betonjerka“ gde je maloletnik napastvovan
Iako se silovanje dogodilo 19. januara, za to se saznalo tek 26. januara kada se napadnuti dečak požalio drugovima, a kasnije i roditeljima. Prema nezvaničnim podacima do kojih je stigla istraga, silovanje se dogodilo na velikom školskom odmoru kada su dvojica dečaka predložila maloletnoj žrtvi da ode sa njima van dvorišta, u obližnju stambenu zgradu “Betonjerku“ da bi pušili cigarete.

- Kad su krenuli u pasaž zgrade, jedan dečak je odustao i otišao je u prodavnicu da kupi nešto za jelo. Drugi je, zajedno sa žrtvom, sišao u garažu zgrade, i rekao mu da svuče pantalone kako bi mu pokazao šta je seks. Pretio mu je da ako to ne uradi, prijaviće ga majci da puši. Oštećeni se nećkao, ali posle šamara koji je dobio od druga skinuo je pantalone i drug ga je silovao.
 

Napasnik se nije time zadovoljio već ga je prisilio da ga i oralno zadovolji. Nakon toga vratili su se na čas kao da ništa nije bilo, ispričao je naš izvor.
 
Oštećeni učenik je posle nekoliko dana sve ispričao drugu, koji je to preneo i ostaloj deci iz odeljenja. Priča se pročula po školi pa je o ovom slučaju obavešten i direktor škole koji je sa ocem silovanog dečaka sve prijavio policiji. U Policijskoj upravi potvrdili su da se ovo desilo, ali detalje ne žele da iznose jer je reč o maloletnicima.
Osnovna škola „Kralj Aleksandar I“
- Požarevačka policija je istog momenta po prijavljenom događaju, 26. januara, po nalogu nadležnog tužilaštva, zajedno sa Centrom za socijalni rad, direktorom Osnovne škole “Kralj Aleksandar Prvi”, školskim psihologom i pedagogom, utvrdila činjenično stanje.

Obavljeni su i razgovori sa akterima događaja, o čemu je obavešteno Više tužilaštvo u Požarevcu koje je naložilo da se dostave svi spisi vezani za ovaj događaj - zvanično je saopštenje požarevačke policije.
 
Više detalja o ovom događaju nije bilo moguće dobiti ni u Višem javnom tužilaštvu jer je reč o maloletnicima. Samo nam je rečeno da deca koja imaju manje od 14 godina po zakonu krivično ne odgovaraju i da njihovi roditelji neće odgovarati zbog nebrige o deci jer su ih redovno slali u školu. Od direktora požarevačke bolnice saznali smo da je silovani dečak prošlog petka bio na lekarskom pregledu.
 
- On je istog dana otpušten jer kod njega nisu uočene fizičke povrede - rekao je dr Srećko Bosić, direktor bolnice u Požarevcu.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.