Reklame


Bivši komandir "Zaštite", firme koja obezbeđuje imovinu Rudarsko-topioničrskog basena (RTB) Bor, Vitomir S. (51), ubio se danas.
On se oko 10.30 ubio svojim privatnim pištoljem kraj upravne zgrade svog bivšeg preduzeća iz kojeg je otpušten oktobra 2011. godine. Kako su agenciji Beta rekle njegove kolege, on se ubio neposredno po suđenju u Osnovnom sudu u Boru kojem je tužio "Zaštitu" jer je otpušten posle 25 godina rada.


Ta firma se bavi fizičko-tehničkim obezbeđenjem i uglavnom čuva imovinu borske kompanije.

Prema podacima sindikata, Vitomir S. je otkaz dobio jer je iz borske topionice bakra izneo otpadno gvožđe da bi deci napravio tegove.

U borskoj kompaniji je, međutim, potvrđeno da je Vitomir S. za iznošenje gvožđa imao uredno potpisanu propusnicu dirktora topionice.

VIDEO > Ubio se ispred bivšeg preduzeća:

Dragan Aleksić, predsednik sindikata RTB Bor, u čijem je sastavu nekada poslovala i "Zaštita", smatra da je Vitomir S. bio potpuno nevin i kaže da je pokušao da mu pomogne da se vrati na posao.

- Bio sam upoznat sa slučajem Vitomira S. i zato sam na sastanku odbora RTB zatražio od članova tog tela da mu pomognemo, ali u "Zaštiti" nije bilo razumevanja - rekao je Aleksić.

Rekao je da je prijava protiv Vitomira S. stigla i do Beograda, gde su mu dvojica sinova na Policijskoj akademiji.

- Strahovao je da će mu zbog "nameštene igre" deca biti izbačena sa Akademije - kazao je Aleksić.

Prema rečima sadašnjeg predsednika sindikata "Zaštite" Dejana Mladenovića, Vitomir S. za dve i po decenije nije imao nijedan propust u radu i važio je za najsavesnijeg radnika, zbog čega je osam godina i bio komandir.

- Svi smo ga znali kao poštenog čoveka, ali mu je i pored toga novi direktor Ivan Milosavljević potpisao otkaz. Prijava o krađi je potpuno zlonamerna, jer je imao sve neophodne papire za iznošenje tegova - rekao je Mladenović agenciji Beta.

Milosavljević danas nije hteo da da izjavu novinarima.  

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.