Reklame


Beograd - Prvo osnovno tužilaštvo podnelo je juče zahtev za sprovođenje istrage protiv voditeljke Petre Cvijić (34) stavljajući joj na teret teško krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja.
Vozila brže od propisanog: Petra Cvijić
U zahtevu za sprovođenje istrage navodi se da se voditeljka, kada je 9. januara udarila pešaka Slobodana Bajića (73), kretala neprilagođenom brzinom, ali je i predloženo da sud naredi saobraćajno veštačenje koje treba da utvrdi uzroke ove nesreće.

Petra Cvijić se prema navodima iz zahteva tužilaštva 9. januara oko 16.40 na Čukarici u Vodovodskoj ulici nije pridržavala saobraćajnih propisa.


- Prilikom prilaza pešačkom prelazu nije prilagodila brzinu, vozila tako da u svakoj situaciji koju vidi ili ima razloga da predvidi može bezbedno da zaustavi vozilo isped pešačkog prelaza. Olako je držala do toga da neće doći i da će to moći da spreči - navodi se u zahtevu tužilaštva za sprovođenje istrage.

Tužilaštvo je osim veštačenja predložilo saslušanje osumnjičene, predstavnika porodice preminulog Bajića, kao i tri svedoka.

U zahtevu se navodi da je voditeljka “opel korsom”, prednjem levom bočnom stranom, udarila Bajića koji je prilazio vozilu sa leve strane na obeleženom pešačkom prelazu. Bajić je preminuo od teških telesnih povreda izazvanih tim udarom.

Ona je odmah izašla iz vozila i pozvala policiju. Utvrđeno je i da nije bila pod dejstvom alkohola.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.