Reklame

Premijer Kosova Hašim Tači izbegao je da odgovori precizno na više puta postavljeno pitanje novinara o načinu predstavljanja Kosova na regionalnim skupovima, piše danas prištinski list Koha ditore.
Hašim Tači
Tek na insistiranje novinara, posle dva ponovljena pitanja koja su se odnosila na predstavljanje Kosova, Tači je na jučerašnjoj pres konferenciji kratko odgovorio da će Kosovo biti predstavljeno "kao nezavisna i suverena država".


Odgovarajući na prvi put postavljeno pitanje novinara da li će Kosovo na regionalnim skupovima biti predstavljeno kao država, Tači je rekao da je "Vlada

Republike Kosovo odgovorna za proces dijaloga, uz poštovanje Ustava i zakona, kao i dokumenta Ahtisarija“.
 
Kada je ponovo upitan da li se smatra odgovornim za odustajanje od upotrebe termina republika u regionalnom predstavljanju, Tači je rekao da "to znači puno poštovanje suvereniteta, teritorijalnog integriteta, Ustava i zakona Kosova”.
 
Koha ditore takođe primećuje da je regionalno predstavljanje Kosova postalo tema dijaloga, iako su vlasti u Prištini najavljivale da se u tehničkom dijalogu neće razgovarati o političkim pitanjima.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.