Reklame


PROKUPLJE - U Osnovnoj školi “9. oktobar” u Prokuplju grupa starijih učenika maltretirala je dečaka P. K, učenika drugog razreda, tako što su ga silom svukli, pa golog zaključali u poljski toalet, izjavio je danas njegov otac. Kako je potvrđeno "Blicu", dečaci koji zlostavljali P.K. učenici su OŠ "9. oktobar".
Škola u kojoj se dogodio incidnet
Zaključali i devojčicu
Grupa dečaka koji su maltretirali P. K. nedavno su u isti poljski toalet zaključali jednu učenicu takođe drugog razreda.
Otac dečaka Srđan Krstić rekao je da su nasilnici njegovog sina skinuli do gole kože, zatim mu umazali odeću blatom i vukli po tom toaletu.

- Od iživiljavanja starijih učenika mog sina je spasila učiteljica koja je primetila da nije prisutan na času. To se dogodilo juče u popodnevnoj smeni u školi, na odmoru između trećeg i četvrtog časa - rekao je Krstić.


 
Toalet u kome su stariji učenici zlostavljali osmogodišnjeg dečka
On je dodao da je učiteljica roditelje pozvala iz zbornice, gde je dečaku odmah ukazana lekarska pomoć.

Poljski toalet za 1.155 učenika!
OŠ “9. oktobar” nalazi se u širem centru Prokuplja i ima samo taj jedan poljski toalet, koji je udaljen od škole oko 150 metara. Školu pohađa 1.155 učenika.
- Lekari su mu dijagnostifikovali "akutnu reakciju na stres”. Moj sin narednih nekoliko dana neće dolaziti u školu - rekao je otac.

Prokupačka policija potvrdila je da je slučaj prijavljen i da su odmah “postupili po prijavi”. Slučaj će biti prijavljen tužiocu i svim nadležnim institucijama, rečeno je u policiji.

Direktorka škole “9. oktobar” Ljiljana Veković je rekla za "Blic" da je slučaj prijavljen školskoj upravi u Nišu, kao i da će se sastati s predstavnici Tima za bezbednost Ministarstva prosvete.

- Preduzete su sve zakonske mere i nasilnici će sigurno biti sankcionisani - rekla je Vekovićeva.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.