Reklame

Zagreb - Hrvatska televizija RTL pozvala je članove Veća za elektronske medije da podnesu ostavku pošto su tu televiziju upozorili zbog neprevođenja srpskih filmova na hrvatski jezik.

"RTL je objavio da članovi Veća treba da podnesu ostavku zbog nepoštovanja zakona, nestručnosti, pristrasnosti i donošenja štetnih, protivzakonitih odluka".

U saopštenju se podseća da je proteklog petka RTL primio upozorenje Veća za elektronske medije iz kojeg proizlazi da se svi filmovi na srpskom jeziku moraju emitovati sa prevodom na hrvatski jezik što je obrazloženo odredbama Zakona o elektronskim medijima.

"Time su prekinuli dosadašnju pozitivnu praksu u hrvatskim medijima prema kojoj se filmovi ili serije na srpskom jeziku nisu prevodili", navodi RTL.

RTL namerava da preduzme "sve raspoložive pravne korake protiv Veća". To telo je, kako navode "kontinuiranim neprofesionalnim postupanjem i pristrasnim odlukama, poput ove o 'Žikinoj dinastiji', unazad devet meseci tri puta donelo slične vrlo proizvoljne i diskriminišuće opomene protiv RTL-a zbog čega toj medijskoj kući preti mogućnost gubitka koncesije".

0 коментара:

Постави коментар