Reklame


Smrt Arkana nismo oprostili!
„Ništa nije oprošteno!“, izjavio je juče Borislav Pelević povodom 12-godišnjice ubistva njegovog kuma Željka Ražnatovića Arkana (48) i dvojice njegovih prijatelja u beogradskom hotelu „Interkontinental“ 15. januara 2000. godine.


Pelević nije želeo da upire prst u organizatore i nalogodavce ubistva jer ga je zbog prozivki pre nekoliko godina tužio kontroverzni biznismen Andrija Drašković (47).
- Ranije sam za ubistvo Arkana prozivao Andriju Draškovića, ali to više ne želim da činim. On je zbog toga protiv mene pre sedam godina podneo krivičnu tužbu i tražio odštetu od 10 miliona dinara, ali su naši advokati tada napravili dogovor o povlačenju tužbe. Moj advokat Zoran Jovanović je u dobroj nameri, ali bez konsultacija sa mnom, napravio nagodbu sa Draškovićevim advokatom da se tužba povuče, a da ja zauzvrat nikad više u medijima ne pominjem njegovo ime u tom kontekstu. Da sam se ja pitao, do toga ne bi došlo - izjavio je Pelević juče za „Alo!“.
Vojin Ražnatović (28), Arkanov sin, u nedavnom ekskluzivnom intervjuu za “Alo!” je kao jednog od glavnih nalogodavca i organizatora ubistva njegovog oca označio Marka Miloševića, sina pokojnog predsednika nekadašnje SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, ali i Radomira Markovića, bivšeg šefa Državne bezbednosti, i Andriju Draškovića, kontroverznog beogradskog biznismena.
- Mog oca su ubili u klasičnoj akciji tadašnje Službe državne bezbednosti Srbije, a glavni organizatori su Marko Milošević, Rade Marković i Andrija Drašković. Oni su i organizatori i naručioci. Ubijen je jer im je očigledno mnogo smetao. Umešan je bio i jedan beogradski klan, kao i nekoliko moćnih biznismena koji su morali da finansiraju celu operaciju - rekao je za naš list Vojin Ražnatović.
Advokat Dušan Slijepčević, koji je zastupao porodicu Ražnatović, i dalje smatra da su iza ubistva stajale određene državne strukture u vreme vladavine Slobodana Miloševića.
- Da iza ubistva nije stajala država, ne bi se desilo da ubice pobegnu iz zemlje - rekao je Slijepčević, koji nam je otkrio da Arkanova porodica nije tražila odštetu za ubistvo.
Zbog ubistva Arkana i njegovih prijatelja Milenka Mandića Mande (43) i Dragana Garića Gare (47), bivšeg radnika Saveznog MUP-a, na 35 godina osuđen je Dobrosav Gavrić Duki (33), policajac iz Trbušnice kod Loznice, dok su njegovi pomagači Milan Đuričić Miki (39) i Dragan Nikolić Gagi (44) osuđeni na po 30 godina. Gavrić trenutno u Južnoafričkoj Republici čeka izručenje srpskim vlastima, Đuričić je i dalje u bekstvu, a Nikolić jedini služi kaznu. I posle 12 godina nije otkriven motiv likvidacije ni ko je naručilac.

Ubijeno 40 osoba posle zločina
Bivši sudija Milenko Cvijović, koji je doneo drugu presudu za ubistvo Arkana, rekao je juče za “Alo!” da se sud nije bavio motivom ni organizatorima zločina jer im optužnicom to nije bilo ni naređeno.
- Mi smo 100 odsto sigurni da je Gavrić ubio svu trojicu, a motiv je mogla da bude dobra novčana nagrada. Zbog tog ubistva kasnije je ubijeno 40 osoba, koje su direktno ili indirektno vezane za zločin - rekao je za “Alo” sudija Milenko Cvijović navodeći da su Drašković i Marković saslušani tokom suđenja, ali da su obojica negirali bilo kakvu vezu sa zločinom.

Serije likvidacija
Posle ubistva Arkana ubijeno je više osoba, koje su se dovodile u vezu s njegovom smrću. Zoran Uskoković Skole je ubijen 27. aprila 2000. godine, Mirko Tomić Bosanac 13. februara 2000, a Radoslav Trlajić zvani Bata Trlaja 25. februara iste godine. Tokom narednih nekoliko meseci 2000. godine na ovaj način je ubijeno više žestokih momaka. Branko Jevtović Jorga, koji je bio svedok na suđenju, ubijen je 30. oktobra 2004. godine. Na suđenju je izjavio da je video ubicu Arkanovih prijatelja - Milenka Mandića Mande i Dragana Garića. U zatvoru je tokom suđenja pod čudnim okolnostima umro Zoran Nikolić Pegla, koji je u policiji i kod istražnog sudije rekao da je Gavrić ubio Arkana i dvojicu njegovih prijatelja. Iskaz je povukao na suđenju, tvrdeći da je bio maltretiran u policiji. Umro je početkom septembra 2001, navodno od side.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.